4×4
Image default
Stiri

GM a dat în judecată Ford

General Motors (GM) a dat în judecată Ford pentru că numele „BlueCruise” n-ar trebui folosit. Iată ce dorește să se întâmple acum.

GM susţine că folosirea de către Ford a numelui BlueCruise încalcă marca sa comercială Super Cruise precum şi marca comercială Cruise.

“Deşi GM speră să rezolve pe cale amiabilă cu Ford chestiunea încălcării mărcii comerciale, am fost constrânşi să ne apărăm brandurile şi să protejăm capitalul câştigat în timp de produsele şi tehnologia noastră”, se arată într-un comunicat al GM.

În plângere, GM a precizat că producătorii auto au avut “discuţii îndelungate” privind această problemă dar nu au reuşit să rezolve disputa.

Ford a numit plângerea depusă la un Tribunal federal din California “neîntemeiată”.

“Timp de decenii şoferii au înţeles ce înseamnă controlul de croazieră, oferit de fiecare producător auto, iar “cruise” este o prescurtare comună pentru capacitate. De aceea BlueCruise a fost ales ca nume pentru sistemul nostru inteligent de control automat al vitezei de croazieră”, precizează Ford într-un comunicat.

În 2012, GM a anunţat că va folosi numele Super Cruise pentru tehnologia sa de conducere hands-free. Subsidiara Cruise operează din 2013.

Ford a anunţat în aprilie că va utiliza numele BlueCruise pentru tehnologia sa de conducere hands-free. BlueCruise va fi folosită la camionetele de ultimă generaţie F-150 pickups şi la SUV-urile electrice Mustang Mach-E. Rămâne de văzut dacă acest lucru se va întâmpla.

Related posts

KIA EV9 GT va oferi „o putere enormă” și va atinge 100 km/h în mai puțin de 4 secunde

Mihai Morcovescu

Tesla, obligată de nemți la rechemarea a peste 12.000 de Model X

Florin Amariei

Hyundai a prezentat noul Tucson facelift dedicat pieței din Europa

Mihai Morcovescu

Leave a Comment