4×4
Image default
Green Stiri SUV

Mercedes-AMG va lansa în 2026 un SUV electric de performanță de peste 1.000 CP

Mercedes-AMG, divizia de performanță a constructorului german, pregătește un SUV electric, care va dezvolta peste 1.000 CP.

Noul model va rivaliza cu modele similare precum BMW XM, Lotus Eletre și viitorul Porsche K1. Debutul a fost fixat pentru 2026.

SUV-ul electric de performanță Mercedes-AMG va fi similar ca gabarit cu Vision AMG Concept

Mercedes-AMG

Potrivit informațiilor apărute în publicația britanică Autocar, viitorul SUV cu emisii zero de performanță nu se va baza pe alte modele Mercedes-Benz. El va fi dezvoltat de Mercedes-AMG pe arhitectura AMG.EA, creată special pentru vehiculele de performanță.

Aceasta împărtășește elemente cu platforma MB.EA, care va fi utilizată de viitoarele modele Mercedes-Benz mai puțin axate pe performanță.

În ceea ce privește poziționarea în gama constructorului de la Stuttgart, acest model va fi un succesor al actualului Mercedes-AMG GLE 63. Din punct de vedere estetic, viitorul vehicul electric de teren va adopta noul limbaj de design al mărcii. Acesta va fi prezentat odată cu lansarea unui nou concept al acestui model.

Cca gabarit, viitorul SUV de performanță Mercedes-AMG va avea dimensiuni similare cu cele ale conceptului Vision AMG (foto sus) prezentat în 2022. Asta înseamnă că va măsura aproximativ 5.100 mm în lungime, în timp ce ampatamentul va depăși 3.000 mm. De asemenea, viitorul SUV electric va avea tehnologie de vectorizare a cuplului.

Printre caracteristicile-cheie ale noului model se numără o arhitectură electrică de 800 de volți și motoare electrice cu flux axial. Acestea vor fi furnizate de Yasa, o companie din Oxfordshire, care a fost achiziționată de Mercedes-AMG în 2021.

Noile modele electrice cântăresc fiecare câte 24 kg și dezvoltă până la 480 CP și un cuplu de 800 Nm. În plus, mașina va fi dotată cu o versiune nouă a sistemului de operare MB.OS, cunoscut intern sub numele de AMG.OS.

Lansarea viitorului SUV electric de performanță ar trebui să aibă loc în 2026.

Sursa: Autocar

Related posts

Intel Mobileye și Udelv, echipă pentru livrări autonome

Florin Amariei

Mercedes-Benz EQT, un nou concept complet electric

Florin Amariei

Canoo dezvăluie un nou vehicul full electric

Andrada Arsenie

Leave a Comment