4×4
Image default
Crossover Green Stiri SUV

KIA a dezvăluit noul SUV electric EV3: 204 CP și autonomie de până la 600 km

Constructorul sud-coreean KIA a publicat informațiile și fotografiile oficiale referitoare la noul său SUV cu emisii zero de clasă compactă EV3.

Noul model de segment C vine cu un singur motor electric de 204 CP și promite o autonomie de până la 600 de kilometri.

Noul KIA EV3 adoptă limbajul de design „Opposites United”

KIA

În octombrie anul trecut, KIA a dezvăluit conceptul EV3, care anunța modelul de serie cu același nume. La începutul acestei luni am văzut primele imagini-teaser cu noul EV3, iar acum, la două săptămâni distanță, avem primele detalii și fotografii oficiale cu noul SUV compact.

Din punct de vedere estetic, acesta preia numeroase detalii de design de la conceptul prezentat în toamna lui 2023. Nol KIA EV3 adoptă limbrajul de design „Opposites United”, care se caracterizează printr-un mix de suprafețe rotunjite și linii drepte.

Partea din față este puternic inspirată de „fratele” mai mare EV9 și primește noi faruri full LED. Ca să poată reduce rezistența la înaintare, inginerii de la KIA au îngustat partea din spate comparativ cu partea frontală. Tot la partea posterioară există un set de stopuri LED cu design nou, care amintesc la rândul lor de EV9.

Ca aspect, EV3 are o siluetă verticală care are menirea să maximizeze spațiul la interior. Și asta, deși măsoară doar 4,3 metri în lungime, 1,85 metri în lățime și 1,56 metri în înălțime, la un ampatament de 2,68 metri.

Materiale reciclate și comenzi fizice la interior

Noua KIA EV3 este o mașină prietenoasă cu mediul înconjurător deoarece, la interior, au fost folosite materiale reciclate. Acestea se regăsesc mai ales la nivelul planșei de bord, consolei centrale și a fețelor ușilor. După cum spuneam, coreenii au maximizat spațiul interior.

Astfel, consola centrală include o masă glisabilă și un spațiu de stocare. În partea de jos pot fi transportate sticle cu băuturi, gustări și chiar rucsacuri de mici dimensiuni. Obiecte mai mici precum laptopuri sau tablete pot fi așezate pe masa glisabilă când mașina este staționată. Volumul portbagajului este de 460 de litri, iar la acesta se adaugă un „frunk” de 25 de litri, specific modelelor cu emisii zero.

Clienții vor beneficia de un ansamblu de ecrane cu o diagonală de aproape 30 de inch. Acesta este format din două ecrane de câte 12,3 inch și se prelungește până în dreptul pasagerului din față. Acesta va putea accesa comenzile de divertisment și de navigație. De asemenea, există și un al treilea display, de doar 5 inch, care afișează datele despre climatizare.

De asemenea, mai există un grup de comenzi tactile și comenzi fizice pentru climatizare sub ecrane. În schimb, KIA a renunțat la comenzile haptice de pe volan în favoarea unor butoane tradiționale.

Autonomie de până la 600 km

KIA a confirmat că EV3 folosește aceeași platformă E-GMP ca și EV6 și EV9. Noul SUV compact al coreenilor va fi oferit într-o singură versiune de motorizare. Aceasta vine cu un singur motor electric de 204 CP și 283 Nm de cuplu. Astfel, mașina poate sprinta de la 0 la 100 km/h în 7,5 secunde, iar viteza de vârf anunțată este de 170 km/h.

Vor fi disponibile două baterii, una de 58,3 kWh, iar cealaltă de 81,4 kWh. Cei de la KIA spun că varianta EV3 Long Range, adică cea echipată cu acumulatorul mai mare, va oferi o autonomie estimată de circa 600 de kilometri. Bateria se poate încărca de la 10% la 80% în 31 de minute. De asemenea, EV3 va oferi și funcția „vehicle to load” (V2L), ceea ce înseamnă că mașina va putea fi folosită pentru a încărca diferite dispozitive electronice când în zonă nu există surse de încărcare.

Noul KIA EV3 va fi lansat în luna iulie a acestui an, iar pentru început va fi disponibil doar în Coreea de Sud. Debutul pe piața europeană se va produce în a doua jumătate a anului curent.

Sursa: KIA

Related posts

Cupra prezintă un nou design pentru Extreme E

Florin Amariei

OFICIAL: Smart #3 este primul SUV coupe electric al germanilor. Acesta va debuta în Europa în 2024

Mihai Morcovescu

Tesla Model Y a primit un kit tuning din partea specialiștilor de la Irmscher

Mihai Morcovescu

Leave a Comment