4×4
Image default
Crossover Stiri

Citroen C5 X – nou vârf al mărcii franceze, produs în China

Citroen a dezvăluit noul C5 X, automobil pe care marca îl categorisește drept vârful său de gamă. Chiar și așa, acesta va fi produs în China.

Anunțul companiei a început cu accentul pus pe sublinierea importanței liniștii în viața de zi cu zi și a arătat în primele momente ale prezentării noului C5 X că „doar odată cu adevărata liniște începe confortul”.

CEO-ul Citroen, Vincent Cobee, a arătat că prin această nouă lansare își dorește să arate că toți clienții companiei au fost ascultați și înțeleși. Mai mult, C5 X are o importanță aparte pentru că va reprezenta tot ce are mai bun de oferit acum Citroen.

citroen c5 x

„Oamenii au această nevoie lăuntrică de a călători, de a descoperi. Până acum cel mai bine putem descrie acest simțământ prin cuvântul Touring. Piața, însă, ne-a arătat că nu-și mai dorește astfel de automobile. Noi am ascultat doleanțelor lor și le oferim acum mijlocul de transport ideal pentru arta de a trăi”, a spus Cobee despre C5 X.

Dezvoltarea C5 X a durat aproape 5 ani

Apariția C5 X este una care intrigă, la prima vedere. Automobilul pare a fi un break cu care ne-am obișnuit, însă păstrează din elementele unui crossover SUV precum garda la sol și amprenta mărita. Șeful de design al Citroen spune, însă, că automobilul are proporții de aur. „Apa a fost folosită ca inspirație pentru crearea lui C5 X”, a spus Leclerqe.

citroen c5 x

Citroen spune despre C5 X că acesta nu are competitori în acest segmen, însă ne putem arunca privire înspre modele precum SUV-uri sau crossovere coupe sau chiar variante ca AllRoad sau CrossTurismo.

Cert este, însă, că noul C5 X este o combinație atractivă între caroseriile sedan, SUV și touring.

Automobilul introduce și câteva tehnologii noi care vor crește gradul de confort. Avem progres notabil realizat atât la tehnologia din interior, cât și la componentele aflate sub corpul mașinii.

citroen c5 x

Citroen mai are în portofoliu modele actualizate precum AMI, Citroen C5 Aircross PHEV capabil de 55 km în regim complet electric și noul C4 care poate fi comandat în variantele electric, benzină sau diesel.

Citroen C5 X va fi livrat prima dată clienților din China pentru că acolo va fi produs.

Detalii complete veți afla din nr. 87 al Revistei AUTOpro!

Related posts

Kia e-Niro, BEV-ul non-premium preferat al americanilor

Florin Amariei

Primele Mustang Mach-E, probleme la pornire. Explicațiile Ford

Florin Amariei

Volvo a dezvăluit noul model EM90, primul monovolum electric din istoria mărcii

Mihai Morcovescu

1 comment

Citroen C5 X - complet nou și integral made in China April 14, 2021 at 1:27 pm

[…] Vezi știrea completă pe 4×4.ro! […]

Reply

Leave a Comment