4×4
Image default
Crossover Green Stiri

Fiat Panda va reveni în 2024 ca un model de segment B care va rivaliza cu Dacia Sandero

Italienii de la Fiat au confirmat în mod oficial că vor lansa o nouă generație Panda, care își va face debutul în vara anului 2024.

Noul model va debuta sub forma unui automobil de segment B, care va rivaliza cu Dacia Sandero.

Noul Fiat Panda va fi lansat pentru a marca 125 de ani de existență a mărcii italiene

Anunțul a fost făcut de CEO-ul Fiat, Olivier Francois, într-un interviu acordat publicației britanice Autocar. Oficialul de la Fiat a confirmat că modelul Panda va primi o nouă generație în vara anului viitor.

Va fi cea de-a patra iterație a popularului model de oraș. Prima dintre acestea a fost lansată în anul 1980, iar modelul aflat pe piață datează încă din 2011. De aceea, italienii s-au gândit că a venit momentul ca acesta să fie actualizat.

Potrivit sursei citată, noua generație Panda va crește semnificativ în dimensiuni, urmând să fie încadrat în segmentul B. Practic, viitorul model va fi un rival direct pentru modelul Dacia Sandero, mai exact pentru versiunea Stepway.

Mai mult, potrivit șefului Fiat, designul noului Panda va fi inspirat de conceptul Centoventi (foto, jos), care a fost prezentat în urmă cu patru ani. În plus, viitorul model de serie ar urma să măsoare circa 4 metri în lungime.

Mai mult decât atât, noul Panda va primi și o versiune pur electrică. Aceasta va fi plasată în gamă deasupra actualului Fiat 500e.

Noua generație Fiat Panda va fi prezentată anul viitor pe 11 iulie, dată la care italienii vor aniversa 125 de ani de existență.

Sursa: Autocar

Related posts

Chung Eui Sun preia conducerea Hyundai

Gabi Gogiu

Studiu: Hidrogenul, mai scump și mai periculos decât gazul natural

Florin Amariei

Hyundai Kona N, în primele imagini oficiale

Florin Amariei

Leave a Comment