4×4
Image default
Concept car Crossover Green Stiri

Skoda Epiq, conceptul care prefigurează un crossover electric de mici dimensiuni

Cehii de la Skoda au publicat detaliile și fotografiile oficiale referitoare la noul concept Epiq, care anunță un crossover electric de mici dimensiuni.

VIitorul model de serie își va face debutul în 2025 și va costa de la 25.000 de euro.

Skoda Epiq Concept adoptă noul limbaj de design Modern Solid

Skoda

Zilele trecute, constructorul din Mlada Boleslav a publicat câteva imagini-teaser cu un nou concept-car. Acum, Skoda a dezvăluit noul Epiq, care prefigurează un crossover electric de mici dimensiuni.

Skoda Epiq adoptă noul limbaj de design al mărcii, intitulat Modern Solid. La partea frontală regăsim un set de faruri LED foarte subțiri și curbate și o grilă foarte mică. Sub aceasta există un scut de protecție supradimensionat cu opt inserții dreptunghiulare verticale, două dintre acestea prezentând accente portocalii.

Conceptul a primit o capotă ușor sculptată, care găzduiește noua inscripție Skoda. De asemenea, pe părțile laterale există câteva elemente de protecție pentru aripi și portiere care subliniază caracterul robust al mașinii. Aspectul exterior este completat de jante cu design aerodinamic și de un plafon contrastant negru, care integrează și bare longitudinale.

La spate, se observă aceleași opt inserții integrate în bara de protecție, iar inscripția cu numele mărcii este iluminată, fiind montată pe hayon. Deasupra acestuia există un eleron discret. Ca gabarit, noul concept măsoară 4,1 metri în lungime și oferă un portbagaj de 490 de litri.

Versiunea de serie Epiq va sosi în 2025

Interiorul are un design minimalist și digitalizat, cu materiale sustenabile și ecologice. Aici se poate observa consola centrală „plutitoare”, un compartiment de depozitare și o zonă de încărcare wireless pentru smartphone.

În același timp, conceptul Epiq a primit un volan cu două spițe, care integrează atât butoane fizice, cât și comenzi haptice. Scaunele sunt îmbrăcate într-o tapițerie în două culori alb-gri, care conține cusături contrastante portocalii. Aceeași nuanță se regăsește și la nivelul centurilor de siguranță, al panourilor ușilor, consolei centrale și al planșei de bord. Conceptul oferă un instrumentar de bord digital și un ecran multimedia de mari dimensiuni.

Din puncte de vedere tehnic, cei de la Skoda spun că Epiq de serie va oferi o autonomie de peste 400 de kilometri. În plus, viitorul model va dispune inclusiv de tehnologie de încărcare bidirecțională. Cehii nu au oferit mai multe informații despre sistemul de propulsie și despre baterie.

Varianta de serie a conceptului Skoda Epiq va fi lansată în 2025 și va avea un preț de pornire de 25.000 de euro. Viitorul model va fi asamblat în uzina cehilor din Pamplona (Spania).

Sursa: Skoda

Related posts

VW încă nu a decis locația viitoarei sale fabrici de baterii

Florin Amariei

SUV-ul electric Fisker Ocean oferă cea mai mare autonomie din Europa: 707 kilometri

Mihai Morcovescu

Noua generație Volkswagen Multivan California își va face debutul în 2023 în versiune PHEV

Mihai Morcovescu

Leave a Comment