4×4
Image default
Concept car Crossover Green Stiri

Nissan Hyper Punk, un concept creat special pentru creatorii de conținut și artiști

Japonezii de la Nissan au dezvăluit conceptul electric Hyper Punk, care a fost creat special pentru creatorii de conținut și artiști.

Prototipul cu emisii zero prefigurează un viitor crossover cu emisii zero. Totodată, acesta va fi disponibil în popularul joc video Fortnite începând cu 25 octombrie.

Nissan Hyper Punk va fi expus în cadrul Salonului de Mobilitate din Japonia

Nissan

Hyper Punk este cel de-al patrulea concept Nissan din seria Hyper și anunță un viitor crossover electric. Din punct de vedere estetic, Nissan Hyper Punk adoptă un design futurist. Exteriorul este dominat de forme triunghiulare la nivelul luminilor, jantelor de 23 de inch și portierelor cu deschidere de tip „gullwing”.

Caroseria este finisată într-o nuanță de argintiu cu totul specială. Aceasta își schimbă luminozitatea în funcție de unghiul din care este privit conceptul și de modul în care bate lumina. Interiorul continuă nota futuristă și este inspirat de tehnica origami, îmbinând armonios arta niponă cu tehnologia digitală.

Noul Hyper Punk este dotat cu camere de bord care captează imagini din jurul vehiculului. Acestea sunt transformate cu ajutorul inteligenței artificiale în motive artistice similare cu cele văzute în „manga”. Este vorba despre o revistă cu benzi desenate din Japonia. Imaginile sunt apoi proiectate pe cele trei ecrane poziționate în fața celui aflat la volan.

Scaunul șoferului este prevăzut cu un senzor special integrat în tetieră, care poate detecta starea lui. În funcție de starea persoanei de la volan conceptul poate alege o melodie potrivită și să schimbe intensitatea și culoarea luminii ambientale.

Japonezii nu au divulgat detalii tehnice despre noul lor concept. Se știe, însă, că acesta dispune de tehnologia V2X prin care mașina poate comunica date cu alte vehicule sau cu dispozitive electronice.

Noul Nissan Hyper Punk va fi expus alături de alte trei concepte în cadrul Salonului de Mobilitate din Japonia. Show-ul auto va debuta în ultima săptămână din octombrie.

Sursa: Nissan

Related posts

CES 2024: Mullen prezintă noul Five RS, un crossover electric de peste 1.000 CP (VIDEO)

Mihai Morcovescu

Uber vinde divizia de taxiuri zburătoare

Andrada Arsenie

Tesla a anunțat că va lansa un software pentru conducere autonomă

Gabi Gogiu

Leave a Comment