4×4
Image default
Concept car Green Stiri SUV

Genesis Neolun Concept prefigurează un viitor SUV electric de lux

Constructorul sud-coreean de mașini premium Genesis, divizia de lux a celor de la Hyundai, a publicat primele informații și fotografii oficiale referitoare la noul concept Neolun.

Acesta prefigurează un viitor SUV de lux electric. Premiera mondială este programată în cadrul Salonului Auto de la New York (29 martie – 7 aprilie).

Genesis Neolun oferă sistemul tradițional sud-coreean de încălzire prin podea

Genesis

Numele „Neolun” este derivat din grecescul „neo”, care înseamnă nou, și din latinescul „luna”, care înseamnă lună. Împreună, acestea încapsulează inovația tehnologică a mărcii Genesis, care depășește standardele convenționale și prezintă viziunea mărcii pentru viitor.

Noul concept Neolun are dimensiuni și proporții „full-size”, specifice pentru un SUV de lux. Din punct de vedere estetic, la partea din față regăsim un set de faruri LED. Acestea sunt desenate în forma a două benzi subțiri și se prelungesc până în portierele din față. Banda inferioară are forma literei V în față, subliniind în acest fel identitatea vizuală a mărcii coreene.

Sub lumini există o priză de aer supradimensionată și este integrată în bara de protecție, fiind alcătuită din mai multe romburi. Aspectul exterior este completat de jantele de 21 de inch în culoarea titanului.

Un detaliu de design interesant îl reprezintă portierele de tip „suicide-doors”. De altfel, cei de la Genesis intenționează să le introducă în producția de serie. Plafonul este finisat într-o nuanță contrastantă de negru lucios, în timp ce restul exteriorului este vopsit în bleumarin. La spate regăsim aceleași două benzi LED paralele pe post de stopuri, iar deasupra acestora a fost inscripționat numele mărcii.

Interiorul lui Neolun este o reinterpretare modernă a culturii ospitalității din Coreea. Pentru un plus de confort, habitaclul este caracterizat de conceptul Ondol, care se referă la sistemul tradițional de încălzire prin pardoseală al caselor din această țară. Acesta permite o încălzire eficientă a mașinii datorită unor folii care au fost aplicate inclusiv pe planșa de bord, panourile ușilor, spătarele scaunelor și pe părțile laterale ale consolei centrale.

Interior cu acustica unei săli de concerte

Scaunele și bordul sunt vopsite într-o nuanță unică de mov, în timp ce ecranul central mare amplasat în mijlocul bordului iese imediat în evidență. În același timp, volanul dreptunghiular are un design futurist și cuprinde mai multe comenzi, în timp ce scaunele frontale pot fi rotite la 180 de grade.

De asemenea, Genesis Neolun Concept a primit un sistem audio cu o arhitectură sonoră de ultimă generație. Difuzoarele acestuia sunt poziționate strategic pentru a crea o senzație asemănătoare unei săli de concert.

Cașmirul în nuanța Royal Indigo se îmbină perfect cu pielea Purple Silk de inspirație vintage. În completarea finisajelor de lux vine podeaua din lemn de culoare închisă. Nu în ultimul rând, conceptul are doar două rânduri de scaune, însă nu este exclus ca versiunea de serie să fie disponibilă și într-o versiune cu trei rânduri de scaune.

Deocamdată, nu există informații referitoare la sistemul de propulsie electric, acestea urmând să fie publicate până la sfârșitul anului curent.

Sursa: Genesis

Related posts

Takata, din nou în vizorul SUA

Florin Amariei

Mazda va lansa 10 mașini hibride și 3 electrice până în 2025

Florin Amariei

Castrol lansează Luna Mecanicii Naționale

Gabi Gogiu

Leave a Comment