4×4
Image default
Green Stiri SUV

BMW X5 primește propulsie pe hidrogen

BMW a decis că va lansa celebrul său X5 în varianta fuel cell (FCV), adică propulsat electric cu ajutorul pilelor de hidrogen. Pe țeava de eșapament iese doar apă.

Alianța BMW cu Toyota își arată acum roadele, după ce constructorul auto bavarez a anunțat că va lansa mai multe X5-uri sub formă de FCV în 2022.

Automobilele alimentate cu hidrogen pot juca un rol important în creşterea mobilităţii electrice şi vor deveni o opţiune suplimentară pe termen lung. La fel ca automobilele electrice, modelele alimentate cu hidrogen folosesc un sistem de propulsie electric. Cu toate acestea, ele nu obţin energia de care au nevoie din bateriile de înaltă tensiune, ci o produc direct la bordul maşinii din hidrogen, cu un sistem de pile de combustie (fuel cell). În acest fel, utilizarea tehnologiei inovatoare a hidrogenului poate contribui suplimentar la decarbonizare.

BMW intenţionează deja să ducă dezvoltarea durabilă la un nivel radical nou în modelele sale “Neue Klasse” de la mijlocul deceniului, reducând semnificativ consumul de resurse per automobil. Obiectivul este de a creşte substanţial procentul de materiale secundare (reciclate), cum ar fi oţelul reciclat, materialele plastice şi aluminiul.

Confruntat cu lipsa resurselor naturale şi creşterea preţurilor materiilor prime, BMW consideră acest pas ca o pârghie crucială pentru practici de afaceri durabile şi un imperativ clar de eficienţă.

Vezi și: Țările UE care reduc cu adevărat impactul mașinilor casate asupra mediului

În sistemul de propulsie, ansamblul de pile de combustie al BMW X5 pe hidrogen este alimentat continuu cu hidrogen din rezervoarele CFRP, iar sistemul generează până la 125 kW de energie electrică pentru motorul electric aflat pe puntea spate.

X5-ul pe hidrogen, cunoscut anterior ca BMW i Hydrogen NEXT, ar urma să producă…

Vezi știrea completă pe AUTOpro.ro!

Related posts

DIESELGATE 2: amenzi de până la 127 miliarde $/an pentru VW

Gabi Gogiu

Hummer a renăscut sub forma unui super pickup electric

Gabi Gogiu

Cele mai căutate mașini de lux, dezvăluite

Florin Amariei

Leave a Comment