4×4
Image default
Crossover Green Stiri

Volvo C40 Recharge – manifest EV

Noul Volvo C40 Recharge este cea mai recentă dovadă că marca suedeză deținută de Geely își pune toate speranțele și ambițiile în electrificarea completă.

Volvo C40 Recharge are toate avantajele unui SUV, dar cu un design mai redus și mai elegant. Se bazează pe platforma CMA și este primul model Volvo din istorie conceput doar ca EV.

Volvo își propune ca 50% din volumul său global de vânzări să fie compus din mașini complet electrice, cu restul de hibrizi. Până în 2030, planifică ca fiecare mașină pe care o vinde să fie pur electrică.

Partea din spate a Volvo C40 Recharge are un design remarcabil care se imbină cu linia inferioară a acoperișului, în timp ce noul design frontal introduce un nou aspect care se potrivește cu avântul pe care marca și l-a asumat.

La fel ca XC40 Recharge, C40 Recharge vine cu unul dintre cele mai bune sisteme de infotainment de pe piață, dezvoltat în comun cu Google și bazat pe sistemul de operare Android. Oferă consumatorilor aplicații și servicii Google încorporate, cum ar fi Google Maps, Asistentul Google și Magazinul Google Play.

Propulsia este formată din două motoare electrice, unul pe față și unul pe puntea spate, alimentat de o baterie de 78kWh care poate fi încărcată rapid la 80% în aproximativ 40 de minute. Acesta oferă o autonomie de aproximativ 420 km care poate fi îmbunătățită prin actualizări OTA.

Volvo C40 Recharge poate fi cumpărat doar online, lucru care ne relevă din nou ambiția mărcii de a reduce complexitatea ofertei sale de modele și de a se concentra asupra variantelor preselectate atractive.

Producția începe în toamna anului 2021 la uzina Volvo din Belgia.

Related posts

UE, pregatita pentru independenta in sectorul bateriilor pentru EV-uri

Florin Amariei

APIA: Piața auto din România s-a majorat cu aproape 12% față de 2022

Mihai Morcovescu

Nissan a prezentat noul Qashqai facelift: actualizări estetice și tehnologice

Mihai Morcovescu

Leave a Comment