4×4
Image default
Green Stiri

Polestar 0 Project – prima mașină neutră din punct de vedere climatic

Divizia de lux și performanță a Volvo anunță că pregătește prima mașină complet neutră din punct de vedere climatic – de la producție până la livrare – denumită Polestar 0 Project.

Inițiativa Polestar vine ca o ambiție de a întruni limitele autoimpuse de majoritatea actorilor din industrie cu privire la protejarea mediului înconjurător, în ciuda absenței unor reguli clare la nivelul Uniunii Europene sau la scară globală. Mai multe țări au anunțat ținte ambițioase la capitolul mediu, dar până acum acest aspect a fost lăsat pe plan secund sau chiar terț.

Multe companii auto își echilibrează emisiile prin plantarea de arbori sau prin finanțarea unor inițiative verzi, dar Polestar spune că adevărat neutralitate la capitolul emisii de carbon poate fi obținută doar prin regândirea modului prin care mașinile sunt construite.

polestar 0 project

CEO-ul Polestar spune că de acum încolo vor încerca să regândească fiecare etapă și să găsească cele mai bune soluții care să permită modificarea întru totul a procedeului de realizare a unui automobil de la zero pânî când ajunge în mâinile clientului.

Ingenlath a mai spus că Polestar 2, un BEV aflat în competiție directă cu Tesla, părăsește fabrică cu o amprentă de carbon, chiar dacă mașina nu produce emisii.

Deși Polestar 0 Project a fost anunțat, detalii concrete cu privire la ce metode vor aborda pentru a atinge neutralitatea din punct de vedere climatic nu au fost oferite.

E notabil să amintim că și BMW face eforturi fantastice în această direcție. Bavarezii au implementat schimbări majore la capitolele ambalare și producție, dintre care merită amintită înlocuirea plasticului cu compozite din fructe.

Related posts

Lynk & Co vine cu o nouă revoluție în mobilitatea din Europa

Gabi Gogiu

Tesla a dezvăluit noul pick-up electric Cybertruck (VIDEO)

Mihai Morcovescu

VIDEO: Renault a publicat prima imagine cu interiorul noului Espace. Modelul va fi lansat în 28 martie

Mihai Morcovescu

Leave a Comment