4×4
Image default
Green

Tesla poate cumpăra Mercedes?

Producătorul de mașini electrice Tesla valorează 540 miliarde de dolari în ciuda unei cote de piață globală de 0,8%. Acest lucru reprezintă o oportunitate pentru șeful Elon Musk de a utiliza stocul hyped-up al companiei pentru a fuziona cu o afacere cu istoric, la fel cum a făcut AOL cu titanul media Time Warner  în urmă cu 20 de ani, iar producătorul auto Mercedes-Benz, Daimler, este cel mai potrivit.

Potrivit Reuters, previziunile analiștilor de la J&P Morgan în ceea ce privește vânzările de automobile Tesla în 2021, se pare că acestea au scăzut cu aproape o cincime față de august 2018, perioada în care au înregistrat cele mai bune cifre. Cu toate acestea, acțiunile companiei au crescut de aproape șapte ori doar anul acesta, fiind stimulată și de adăugarea sa la indicele S&P 500.

Deși produce doar aproximativ 500.000 de vehicule anual, compania lui Musk valorează mai mult decât următorii patru cei mai valoroși producători de autovehicule la nivel mondial, precum Toyota și Volkswagen, care au fabricat peste 10 milioane de automobile în 2019.

În ceea ce priveste posibilitatea achiziționării unei alte companii auto, Musk însuși pare deschis ideii unei înțelegeri cu un alt producător de automobile. Baza de clienți aspirațională existentă a Tesla s-ar potrivi cel mai bine unei mărci de lux, dar una cu o strategie de vehicule electrice de joasă tensiune i-ar putea permite lui Musk să aducă un plus companiei  sale.

Pentru a citi articolul complet, apasa https://autopro.ro/stiri-2/tesla-poate-cumpara-mercedes/

Related posts

LG Chem dubleaza productia de baterii din China pentru Tesla

Florin Amariei

Viitorul Ford+ sună bine

Filip Sîrbu

Schimbare de paradigmă pentru BEV-uri și PHEV-uri în Europa!

Florin Amariei

Leave a Comment