4×4
Image default
Crossover Hybrid Stiri SUV

Noua Toyota Yaris Cross vine cu o nouă versiune hibridă mai puternică și cu noi tehnologii

Japonezii de la Toyota au dezvăluit versiunea restilizată a crossover-ului Yaris Cross. Cea mai mare noutate o reprezintă o nouă motorizare hibridă mai potentă.

De asemenea, noul model a primit și mai multă tehnologie la bord.

Noua Toyota Yaris Cross oferă versiunea Hybrid 130

Toyota

Denumită Hybrid 130, noua versiune hibridă dezvoltă o putere maximă de 132 CP. Aceasta înlocuiește vechiul propulsor de 125 CP. Sistemul hibrid funcționează în continuare împreună cu o unitate termică pe benzină de 1,5 litri, care acum oferă 185 Nm de cuplu.

Cu aceste resurse, noul Yaris Cross poate atinge „suta” în 10,7 secunde, un timp mai bun cu o jumătate de secundă comparativ cu versiunea anterioară. Gama de motorizări mai cuprinde un motor hibrid Hybrid 115 de 116 CP. Noua motorizare va fi disponibilă pe nivelurile de echipare de top GR Sport și Premiere Edition.

Din punct de vedere estetic, noua Toyota Yaris Cross nu a suferit modificări. Singura noutate constă într-o nouă nuanță Kaki pentru exterior, care va fi oferită pe versiunea Premiere Edition.

Cheie digitală pentru smartphone

Cele mai multe modificări au fost operate la interior. Astfel, modelul vine cu un instrumentar digital nou, de 7 sau de de 12,3 inch, și cu un nou ecran multimedia de 9 sau de 10,5 inch. De asemenea, crossover-ul primește standard o navigație pe bază de cloud, precum și comandă vocală îmbunătățită.

Clienții vor beneficia de actualizări „over-the-air” și de conexiune wireless cu Apple CarPlay și Android Auto. Aceștia vor putea comanda opțional o cheie digitală pentru smartphone cu ajutorul aplicației MyT. Din cheie se poate regla temperatura în habitaclu și se pot porni luminile de avarie pentru localizarea mașinii în parcările aglomerate.

Noul Yaris Cross vine cu noi sisteme de asistență. Între acestea amintim un sistem Pre-Collision, care detectează pietoni, bicicliști și motocicliști, și un sistem de suprimare a accelerației în caz de pericol iminent de impact. De asemenea, există și un sistem Proactive Driving Assist pentru evitarea accidentelor la viteze mici.

Listele de comenzi la noua Toyota Yaris Cross pentru Europa vor fi deschide până la sfârșitul lunii noiembrie.

Sursa: Toyota

Related posts

Jeep aniversează 80 de ani de existență

Florin Amariei

KIA a publicat primele fotografii oficiale cu viitorul crossover electric EV3

Mihai Morcovescu

Cupra prezintă un nou design pentru Extreme E

Florin Amariei

Leave a Comment