4×4
Image default
Green Stiri SUV

Noua generație Skoda Enyaq va fi lansată cel mai târziu în 2029 și va folosi o nouă platformă

Producătorul ceh de automobile Skoda a confirmat că noua generație a SUV-ului electric Enyaq ar urma să își facă debutul în 2028 sau cel mai târziu în 2029.

Viitorul model cu emisii zero va fi dezvoltat pe noua platformă SSP a Grupului Volkswagen.

Viitoarea Skoda Enyaq va folosi o nouă arhitectură, care va micșora prețul mașinii

Skoda

Skoda Enyaq a fost lansată în urmă cu trei ani, iar de atunci a primit mai multe îmbunătățiri, cea mai recentă fiind introdusă luna trecută. Aceasta a constat într-un plus de putere, o autonomie mai mare și timpi de încărcare mai mici.

Cu toate acestea, oficialii cehi se gândesc deja la viitoarea generație. CEO-ul mărcii, Klaus Zellmer, a confirmat că noua iterație Enyaq ar urma să debuteze în 2028 sau în 2029.

Modelul va fi dezvoltat pe noua arhitectură SSP a Grupului Volkswagen. Aceasta va fi folosită de 80% dintre viitoarele modele construite la Wolfsburg. Platforma va permite viteze de încărcare mai mari și va fi mai accesibilă, ceea ce înseamnă că prețul mașinii va fi mai mic.

Deși este mult prea devreme să vorbim despre aspect, viitoarea generație va primi noul limbaj de design Skoda, denumit „Modern Solid”. Asta înseamnă că noua Enyaq ar urma să fie asemănătoare cu conceptul Vision 7S, prezentat în 2022.

Cu toate acestea, succesorul actualului Enyaq va fi ceva mai mic. Astfel, acesta va veni cu o configurație de 5 locuri în loc de 7 câte are prototipul amintit. Rămâne de văzut dacă Skoda va continua să ofere și versiune coupe-SUV, la fel ca în cazul generației actuale.

Din punct de vedere tehnic, viitorul SUV cu emisii zero va fi mai puternic comparativ cu actualul model. În plus, cehii anunță că acesta va fi capabil să acopere distanțe mai mari cu un plin de baterie.

Sursa: Carscoops

Related posts

Honda Passport 2022 – pentru aventuri și drumuri cotidiene

Florin Amariei

Skoda a publicat noi imagini cu noua generație Kodiaq. Debutul, în toamna lui 2023

Mihai Morcovescu

Noul KIA EV5 a fost lansat în China la jumătate din prețul unui Tesla Model Y

Mihai Morcovescu

Leave a Comment