4×4
Image default
Stiri

Skoda va lansa trei noi mașini electrice

Constructorul auto ceh aflat în portofoliul VW a anunțat că Enyaq va primi trei frați mai mici, astfel ajungându-se până în 2030 la patru mașini complet electrice pe baterii (BEV) care vor fi vândute în Europa.

Compania nu a furnizat detalii suplimentare despre aceste trei noi automobile electrice, dar CEO-ul Thomas Schafer a precizat că toate vor fi mai mici și mai ieftine decât Enyaq.

Skoda a aplicat pentru înregistrarea unei mărci la început de 2021 – Elroq. Acesta ar putea fi varianta complet electrică a Karoq.

Noile exemplare Skoda vor fi construite pe platforma MEB a Volkswagen.

Skoda urmărește o simplificare a ofertei sale, așa cum și BMW intenționează să renunțe la „The power of choice”.

„Adevărul este că în ultimii 10 ani ne-am permis să devenim extrem de complicați. Ne-am permis luxul de a avea 16 variante de volane numai pentru Octavia. Și trebuie să te gândești cum și de ce s-a ajuns aici. Este așa ceva necesar? Cert este că ai noștri clienți nu apreciază o asemenea ofertă. Este un nonsens”, a mai spus Schafer.

Skoda a mai anunțat că intenționează să reducă la jumătate emisiile de CO2 în următorii 10 ani, dar nu a precizat când și dacă va opri producția de mașini pe benzină și motorină. Cu toate astea, Volkswagen a confirmat că nu va mai vinde mașini pe combustie internă din 2035 în Europa.

Finalmente, Skoda se digitalizează și își pune speranțele într-o aplicație care va permite clienților să comande o mașină fără a se mai duce în showroom. Rămâne de văzut dacă această decizie va fi una de succes.

Related posts

Proprietarii de Kona EV, nemulțumiți de cum se înlocuiesc modelele care iau foc

Florin Amariei

VW ID.4, printre mașinile care au terminat NORRA 1000

Florin Amariei

Airspeeder – curse oficiale cu mașini zburătoare

Florin Amariei

Leave a Comment