4×4
Image default
Stiri

Bruxelles nu va mai permite intrarea mașinilor pe benzină, motorină, GPL și hibrid în regiune

Guvernul regiunii Bruxelles a hotărât că din 2030 nu va mai permite intrarea vehiculelor diesel în teritoriul administrat, iar din 2035 a celor pe benzină, GPL și hibrid.

Scuterele diesel vor fi şi ele interzise în regiunea Bruxelles începând din 2025, în timp ce scuterele cu motoare pe benzină vor fi interzise din 2028 iar motocicletele vor fi permise numai până în 2035.

Potrivit Agenţiei pentru protecţia mediului din Bruxelles, transportul rutier este responsabil pentru 30% din emisiile totale de CO2 în regiunea Bruxelles, iar aceste emisii au rămas la un nivel constant începând din 1990.

Potrivit unui plan, denumit ‘The Low Emission Mobility Brussels’, autorităţile regionale susţin că acesta ar putea evita 100 până la 110 morţi premature pe an, legate de poluarea aerului în Bruxelles, şi ar ajuta la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în sectorul transporturilor cu 65% până la 75% până în 2030.

Pentru a compensa pentru eliminarea autovehiculelor cu motoare diesel şi pe benzină, Guvernul regiunii Bruxelles intenţionează să instaleze 20.000 de staţii de încărcare electrice în regiune şi de asemenea să investească sume mari în mobilitate, inclusiv aproape un miliard de euro în transportul public numai în 2021 pentru a îmbunătăţi oferta şi accesibilitatea.

În luna martie a acestui an, un grup de nouă state membre UE au cerut Comisiei Europene să stabilească o dată fermă de la care să fie interzisă vânzarea de noi automobile echipate cu motoare diesel şi pe benzină în Uniunea Europeană, în ideea de a alinia sectorul transporturilor cu obiectivele climatice.

Pe 14 iulie vom afla exact care sunt planurile UE pentru mașinile pe benzină, motorină, GPL și hibrid cu începere din 2035.

Related posts

Skoda va lansa în 2026 un SUV complet electric, care va oferi până la 7 locuri

Mihai Morcovescu

Fisker a prezentat noul pick-up electric Alaska. Debutul este programat pentru 2025

Mihai Morcovescu

Ion Țiriac în topul celor mai mari colecționari de mașini din lume

Andrada Arsenie

Leave a Comment