4×4
Image default
Stiri

Japonia, gata să interzică vânzările de mașini pe benzină sau motorină

Japonia este pregătită să interzică vânzările de mașini pe benzină sau motorină, conform informațiilor transmise de televiziunea NHK și citate de Reuters.

Măsura țării nipone vine în urma anunțului făcut de prim-ministrul Yoshihide Suga care a spus ca tara sa va taia emisiile de carbon nete la 0 pana in anul 2050, iar anuntul oficial in acest sens ar urma sa se intample oficial in mai putin de doua saptamani.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a spus ca ministrul Industriei va prezenta un plan concret pana la finalul anului in curs.

Probabilitatea tot mai mare de interventie a autoritatilor centrale in industria auto pentru scaderea emisiilor inaspreste competitia dintre marii actori din domeniu. Masinile electrice vor fi din ce in ce mai cautate si dorite, iar avantajele fiscale oferite inca pentru acestea mentine interesul clientilor persoane fizice sau juridice la un nivel major. Cursa cea mai intensa la acest capitol are loc in China, acolo unde toti constructorii incearca sa penetreze piata cu cat mai multe masini hibride si electrice.

Masurile deja adoptate pentru reducerea amprentei de carbon nationale reprezinta un avantaj pentru marcile precum Toyota, care pana acum au investit in dezvoltarea de tehnologii hibride sau electrice.

Pe de alta parte, COO-ul Nissan, Ashwani Gupta, a spus ca marca este pregatita pentru interdictiile din Marea Britanie pregatite pentru anul 2030.

Ministrul japonez al Industriei ia in considerare si varianta ca toate masinile vandute din 2030 sa fie complet electrice, insa o forma finala a interdictiei inca nu a fost prezentata publicului.

Toyota, Honda, Nissan si Mitsubishi nu au comentat deloc aceste noi informatii.

Related posts

Kia Sorento, „cel mai mare și mai bun SUV” la WWCOTY 2021

Florin Amariei

Volkswagen devine Voltswagen

Florin Amariei

Dacia lansează Duster pick-up

Gabi Gogiu

Leave a Comment