4×4
Image default
Crossover Green Stiri

Lexus va lansa un PHEV în 2021 și un BEV în 2022

Constructorul auto premium Lexus va lansa un plug-in hibrid (PHEV) în 2021 și un nou autovehicul complet electric pe baterii (BEV) în 2022.

Anunțul companiei face parte dintr-o strategie de electrificare avansată care va duce la o creștere consistentă a portofoliului de modele hibridizate sau electrificate până în 2025.

Primul model care va fi lansat va fi un PHEV, iar acesta va folosi cel mai probabil soluția pe care Toyota a aplicat-o în cazul Rav4 PHEV. E posibil să întâlnim, așadar, un Lexus cu un motor de 2,5 litri pe benzină și două motoare electrice care se alimentează dintr-un pachet de baterii de 19 kWh. Împreună, acest sistem de propulsie ar putea furniza în jur de 302 CP.

Mai mult, dacă viitorul PHEV Lexus va folosi soluția Toyota, atunci este extrem de ușor să ghicim că va fi construit pe platfoma GA-K pe care se bazează și noile ES și NX.

BEV-ul care va ajunge în 2022 va fi o formă de serie a conceptului LF-Z, adică un crossover SUV. Acesta, însă, va fi construit pe platforma e-TNGA.

Rămâne de văzut ce surprize ne va prezenta Lexus.

Related posts

Porsche Taycan Cross Turismo, prezentat oficial. Promite off-road fără emisii!

Florin Amariei

WRC. Toyota câștigă Raliul Portugaliei

Florin Amariei

Hackerii țintesc proprietarii de mașini noi

Florin Amariei

Leave a Comment