4×4
Image default
Green Stiri Tehnologie

Renault va furniza vehicule autonome la Roland Garros 2024

Constructorul francez de automobile Renault a anunțat că va furniza o flotă de vehicule electrice autonome de nivel 4 cu ocazia turneului de tenis de la Roland Garros.

Noile navete autonome vor intra și în rețeaua de transport public din Franța peste doi ani.

Navetele autonome Renault vor circula pe străzi din 2026

Renault

În perioada 20 mai – 9 iunie va avea loc cea de-a 128-a ediție a turneului de tenis de la Roland Garros. Unul dintre partenerii tradiționali ai concursului de la Paris este Renault. Producătorul francez va furniza în acest an, în premieră, un nou mijloc de transport pentru spectatori.

Este vorba despre o flotă de navete electrice autonome, care au fost dezvoltate în colaborare cu WeRide. Compania chineză este un reper global pentru vehiculele autonome. Aceasta are peste 700 de exemplare în serviciu (inclusiv 300 de microbuze), care au parcurs 28 de milioane km în Asia, Orientul Mijlociu și America de Nord.

Vehiculele cu emisii zero dispun de tehnologie de conducere autonomă de nivel 4. În aceste condiții, ele sunt capabile să gestioneze singure situațiile în trafic, într-un domeniu operațional definit. În plus, sunt supravegheate de la distanță, fără operator la bord.

Renault Group desfășoară de câțiva ani teste pentru a defini cel mai bun răspuns la nevoile autorităților locale. Printre acestea se numără proiectul „Mach 2” anunțat în 2023. Acesta se va concretiza în 2026 atunci când își va face apariția o flotă de microbuze electrice automatizate integrate în rețeaua de transport public din Chateauroux Metropole (Franța).

Aceste teste vor permite Renault Group să ofere o platformă robotizată de microbuz electric bazată pe Noul Renault Master. Ea este capabilă să integreze soluții de automatizare de la parteneri specializați, precum EasyMile, Milla și WeRide.

Sursa: Renault

Related posts

Volvo EM90, primul monovolum al mărcii: primele fotografii neoficiale. Debutul oficial, pe 12 noiembrie

Mihai Morcovescu

Hyundai va lansa noua generație Santa Fe în această vară. Debutul comercial, în 2024

Mihai Morcovescu

Alfa Romeo Tonale, surprins în teste înainte de lansarea oficială

Florin Amariei

Leave a Comment