4×4
Image default
Stiri SUV

Lexus a prezentat noul SUV de clasă mică LBX. Producția va debuta la sfârșitul lui 2023

Producătorul japonez de automobile de lux Lexus a publicat informațiile și fotografiile oficiale referitoare la noul său SUV de clasă mică denumit LBX. Acesta este cel mai mic model al brandului din portofoliul european.

Noul LBX este dezvoltat pe platforma TNGA-B și este oferit cu tracțiune față sau integrală. Arhitectura este aceeași folosită și de Toyota Yaris Cross. Oficialii mărcii spun că platforma a fost modificată substanțial pentru a oferi clienților un model Lexus complet. 

Noul Lexus LBX folosește filosofia de design „Resolute Look”

Lexus

LBX este acronimul de la Lexus Breakthrough Crossover. Pentru prima dată în istoria mărcii, Europa a fost principala piață pentru dezvoltarea unui nou model al japonezilor. LBX are toate șansele să devină unul dintre cele mai bine vândute modele ale mărcii nipone pe piața europeană.

Designul exterior se bazează pe identitatea vizuală „Resolute Look”. Introdusă de conceptul LF-S din 2003, filosofia de design a fost definitorie pentru modelele de serie ale producătorului asiatic de la începutul anilor 2000, relatează website-ul EV Market.

Noul design al farurilor creează o semnătură vizuală puternică. Forma distinctă a luminilor în a fost modificată pentru a fi orientată spre exterior și nu spre interior ca la alte modele din gamă. La spate, plăcuța de înmatriculare a fost mutată pe bara de protecție, lăsând loc semnăturii Lexus pe hayon.

Interiorul este o interpretare a conceptului Tazuna

Designul habitaclului este o interpretare a conceptului Tazuna. Acesta a fost introdus pentru prima dată pe SUV-ul NX. Comenzile principale sunt plasate în jurul șoferului.

În premieră pentru un model Lexus este oferit un nou instrumentar de bord complet digital de 12,3 inch. În plus, opțional este oferit și un afișaj Head-Up. Clienții vor avea la dispoziție serviciul de personalizare „Lexus Bespoke Build”.

Ca gabarit, noul Lexus LBX are 4.190 mm în lungime, 1.825 mm în lățime și 1.545 mm în înălțime. În dreptul ampatamentului sunt trecuți 2.580 mm. Capacitatea portbagajului este de 332 de litri în configurația cu bancheta montată.

Paleta de culori pentru exterior include nuanțe vii. Versiunile LBX Emotion și LBX Cool vor putea fi configurate cu vopsea two-tone, combinând orice opțiune de culoare cu un plafon negru.

Noul Lexus LBX folosește un sistem de propulsie hibrid. Acesta este format dintr-un motor de 1,5 litri cu trei cilindri și o unitate electrică. Puterea maximă a ansamblului hibrid este de 136 CP și 185 Nm de cuplu. Opțional, SUV-ul nipon poate fi echipat cu sistem de tracțiune integrală datorită unui motor electric suplimentar amplasat pe puntea spate.

Noul Lexus LBX va intra în producție la sfârșitul anului 2023. Vânzările vor începe pe piețele europene și pe piețele globale selectate în 2024.

Specificații Lexus LBX

  • Dimensiuni: 4.190 mm (lungime) x 1.825 mm (lățime) x 1.545 mm (înălțime)
  • Greutate: 1.280 kg
  • Capacitate portbagaj: 332 litri
  • Capacitate de tractare (nefrânată): 750 kg
  • Motor: benzină, 1,5 litri cu 3 cilindri
  • Transmisie: transmisie electronică variabilă continuă
  • Putere totală a sistemului: 100kW / 136 DIN CP
  •  Accelerație (0-100 km/h): 9,2 secunde
  •  Diametru de rotire: 10,4 metri

Sursa: Lexus

Related posts

Producția viitorului BMW iX2 va demara spre sfârșitul anului 2023

Mihai Morcovescu

Duster Extreme, lansat în România. Cât costă și ce dotări noi are

Florin Amariei

Audi prezintă noul Q7 facelift: faruri LED laser personalizabile și până la 507 CP

Mihai Morcovescu

Leave a Comment