4×4
Image default
Stiri SUV

KIA prezintă noul Sorento facelift: actualizări importante la exterior și la interior

Coreenii de la KIA au publicat primele fotografii și informații referitoare la versiunea restilizată a popularului SUV de clasă medie Sorento.

Modelul a primit un design exterior actualizat și un interior nou pentru a se alinia noii game a producătorului asiatic.

KIA Sorento facelift preia detalii estetice de la alte modele lansate recent

KIA

Cea de-a patra generație KIA Sorento a fost lansată pe piață în 2020. La trei ani distanță, constructorul asiatic a decis că a venit momentul pentru un facelift de jumătate a ciclului de viață.

Noul Sorento facelift vine cu un design exterior nou. Modelul împrumută o serie de detalii estetice pe care le-am văzut deja pe EV9 sau Picanto facelift.

Astfel, SUV-ul de dimensiuni medii a primit noi faruri LED în forma literei T. Acestea sunt acum mai înguste și sunt poziționate pe verticală. În plus, grila a fost complet reproiectată, bara de protecție este și ea nouă, iar capota a fost ușor redesenată.

De asemenea, clienții vor avea la dispoziție noi culori pentru caroserie și jante cu design modificat. La spate, regăsim un spoiler restilizat, noua siglă KIA și stopuri LED ușor revizuite. De asemenea, luminile de marșarier au fost mutate mai jos, sub scutul metalic de protecție.

KIA Sorento facelift oferă sistem de autentificare cu amprentă

Noul KIA Sorento facelift a suferit modificări și la interior. Aici există acum un nou ecran curbat, care integrează instrumentarul de bord digital și display-ul multimedia, ambele de 12,3 inch.

Sistemul de infotainment vine cu cea mai nouă versiune de software. Gurile de ventilație sunt mai înguste, iar comenzile pentru sistemul de climatizare seamănă cu cele de pe electricul EV6.

La capitolul tehnologie, noul SUV oferă în premieră un sistem de autentificare cu amprentă. Situat pe consola centrală, acesta permite pornirea mașinii, precum și posibilitatea de a face plăți.

Pe piața coreeană, Sorento facelift este oferit cu motorizări pe benzină, diesel și hibrid. Pe celelalte piețe, Sorento facelift ar putea primi și o versiune plug-in hybrid.

Pentru început noul KIA Sorento facelift va fi disponibil doar pe piața din Coreea de Sud. Versiunile destinate pentru celorlalte piețe vor fi prezentate ulterior.

Sursa: KIA via Motor1

Related posts

Ram 1500 Revolution BEV – conceptul ce arată linia de urmat pentru pick-up-urile brandului american

Darius Pana

Noul Sportage, introdus oficial. Este special creat pentru Europa!

Florin Amariei

Volvo va lansa spre finalul anului noul EM90, primul MPV electric din istoria mărcii (cu video)

Mihai Morcovescu

Leave a Comment