4×4
Image default
Green Off-roader Stiri

Opel Rocks-e XTREME este un cvadriciclu electric unicat creat virtual de un student

Producătorul german de automobile Opel a dezvăluit conceptul Rocks e-XTREME. Este vorba despre un vehicul de teren unicat, care a fost dezvoltat pe baza cvadriciclului electric Rocks-e.

Prototipul a fost creat virtual de către un student în cadrul unui concurs de design organizat de constructorul din Russelsheim.

Opel Rocks-e XTREME este bazat pe versiunea de serie Rocks-e

Opel

În 2021, Opel a lansat un concurs inedit pentru viitori designeri, denumit #OpelDesignHack. Scopul a fost acela de a crea în lumea virtuală un concept bazat pe modelul Rocks-e.

Rezultatele au fost făcute publice de abia la finalul anului trecut. Prototipul câștigător a fost o versiune off-road a cvadriciclului electric de serie, care tocmai a fost dezvăluit de constructorul german.

Botezat Opel Rocks e-XTREME, acesta a fost fabricat pe baza designului realizat de studentul Lukas Wenzhöfer. Vehiculul seamănă foarte mult cu un buggy de dimensiuni reduse și a fost creat special pentru curse pe teren accidentat.

Spre deosebire de versiunea de serie Rocks-e, Rocks e-XTREME a primit un roll-cage exterior montat deasupra plafonului. De asemenea, vehiculul electric dispune de aripi mult mai late, o suspensie complet revizuită și anvelope off-road noi.

Noul Rocks e-XTREME se remarcă printr-un eleron posterior supradimensionat din fibră de carbon. Acesta a fost preluat de la modelul Vectra GTS V8, care a concurat în campionatul german de turisme (DTM) în anii 2000.

La partea frontală se remarcă o versiune unică a grilei Opel Vizor și farurile LED cu design nou. Pe roll-cage a fost montat un set de proiectoare LED.

Reprezentanții companiei nu au oferit detalii despre sistemul de propulsie. Varianta de serie Rocks-e folosește un motor electric de 8 CP, care este alimentat de o baterie de 5,5 kWh. Acesta asigură o autonomie maximă de 75 de kilometri.

Sursa: Opel

Related posts

Porsche Macan facelift, lansat fără varianta Turbo

Florin Amariei

Ineos Grenadier Quartermaster alimentat cu hidrogen: prima fotografie. Debutul, pe 13 iulie

Mihai Morcovescu

KIA a dezvăluit noul concept electric EV5. Acesta prefigurează un SUV, care va debuta la final de 2023

Mihai Morcovescu

Leave a Comment