4×4
Image default
Crossover Stiri

Opel Grandland, oficial lansat. Merge pe calea Mokka!

Noul Opel Grandland vine cu un design exterior actualizat și o multitudine de opțiuni noi printre care se numără, în premieră, și Night Vision.

Opel Grandland are o faţă reproiectată pentru a include acum elementul semnătură Opel Vizor. Acesta clarifică aspectul și integrează fără probleme grila, emblema Opel Blitz și tehnologii precum farurile IntelliLux LED Pixel Light într-un singur element vizual. Spre deosebire de alți constructori auto europeni, Opel a ales să nu folosească o grilă uriașă pentru a impresiona clienții asiatici. Deși se situează în limitele normalității, acum se pare a fi ceva diferit și plăcut.

Opel Grandland este acum echipat cu faruri adaptive IntelliLux LED® Pixel Light. Cele 168 de elemente LED – 84 per far, ca la Opel Insignia – au ca rezultat o adaptare perfectă a fasciculului de lumină în funcție de situația de conducere și de împrejurimi, fără orbire pentru un alt participant la trafic.

În habitaclu, planşa de bord a fost reproiectată pentru a include un cockpit digital Opel Pure Panel. Monitorul central al sistemului multimedia poate măsura până la 10 inci şi este întors spre şofer. Au mai fost modificate printre altele deflectoarele de ventilaţie şi levierul cutiei de viteze. A mai apărut un panou de încărcare wireless pentru telefoane. Sistemele de infotainment sunt compatibile cu Apple CarPlay și Android Auto.

De asemenea, o noutate în combinație cu transmisia automată este Highway Integration Assist. Folosind o cameră și senzori radar, sistemul combină diverși asistenți pentru a face conducerea și mai relaxată. Controlul automat al vitezei de croazieră menține distanța față de vehiculul premergător în funcție de viteza setată și, în combinație cu poziționarea activă în bandă, menține maşina exact în mijlocul benzii. Viteza crește sau scade urmărind-o pe cea a vehiculului premergător – fără a depăși viteza setată – și poate frâna până la oprire, dacă este necesar. Datorită funcţiei Stop & Go, pe autostradă se poate relua automat conducerea de pe loc.

Opel Grandland va putea fi comandat în curând, iar livrările vor începe în octombrie.

Related posts

Huawei vrea să cumpere un mic producător auto din China

Florin Amariei

Chinezii de la BYD vor lansa în 2025 un pick-up electric

Mihai Morcovescu

Noul Ford Transit Connect: sistem de propulsie plug-in hybrid de 150 CP cu autonomie electrică de 110 km

Mihai Morcovescu

Leave a Comment