4×4
Image default
Green

ECOBEST Challenge 2023 – Electrified by VinFast – testele certificate Bureau Veritas vor avea loc între 27 și 29 iunie

AUTOBEST, cel mai mare juriu auto ca număr de membri din Europa, cu reprezentanți din 31 de țări, organizează și anul acesta cel mai amplu test pentru vehicule electrice. ECOBEST Challenge 2023 este susținut pentru a treia oară de VinFast, producătorul vietnamez de mașini electrice inteligente cu prezență globală.

ECOBEST Challenge 2023 marchează prima ediție certificată Bureau Veritas – o recunoaștere globală a metodologiei autentice, cuprinzătoare și inovatoare utilizată în testarea vehiculelor electrice (EV) în condițiile reale de trafic. Totodată, ECOBEST Challenge 2023 evaluează într-un mod complet imparțial cât de „verzi” sunt aceste vehicule în viața reală.

Anul acesta, celor 31 de membri ai Juriului AUTOBEST li se vor alătura alte personalități marcante din media auto internațională, pentru transparență totală.

Participanti ECOBEST Challenge 2022
Participanții la ECOBEST Challenge 2022.

Publicația Quattroruote, considerată Biblia Auto din Italia, va asigura pentru a doua oară suportul tehnic, prin prezența celor mai înalt calificați specialiști și a unor instrumente de măsurare dintre cele mai precise.

ECOBEST Challenge 2023 va reuni la start, între 27 și 29 iunie, nu mai puțin de 14 vehicule electrice, cu autonomii omologate de cel puțin 200 de km și cu un preț, înaintea taxelor, de maximum 70.000 EUR. Toate aceste EV-uri vor fi testate într-o varietate largă de scenarii, pe drumuri naționale, autostradă și în localități.

Fiecare mașină va fi condusă până la golirea completă a bateriei, în condiții normale de exploatare, cu mențiunea că în zonele urbane va fi folosit modul Eco. Șoferii sunt încurajați să folosească toate tehnologiile prezente la bord, precum serviciile conectate, sistemul de sunet, de navigație și de aer condiționat. Șoferii se vor schimba între ei după o distanță de 25 de km, pentru a fi prevenit astfel un anumit stil de conducere.

La ECOBEST Challenge 2023 sunt așteptate EV-uri de la unii dintre cei mai renumiți producători auto din lume, precum Aiways, BMW, BYD, Citroen, Hyundai, Jeep, Lexus, Mercedes-Benz, Nissan, Opel, Polestar, Subaru, Tesla, Volkswagen și Volvo.

Suntem foarte mândri să colaborăm pentru a treia oară cu VinFast, marca de vehicule electrice din Vietnam ce se află în creștere rapidă. Împărtășim aceleași valori în încurajarea oamenilor din Europa și din lume să meargă spre transport durabil. Cele mai recente evoluții de pe piețele europene arată în mod clar că EV devine o tendință cheie în Europa, din ce în ce mai mulți oameni luând în considerare cumpărarea acestor tipuri de vehicule. ECOBEST Challenge 2023 – Electrified by VinFast oferă rezultate și informații despre autonomia reală la care se poate aștepta un client, cât de mare este rezerva bateriei, despre eficiența energetică și nu numai. După cum se dovedește acum prin Certificatul eliberat de Bureau Veritas, întreaga metodă de testare este în concordanță cu „factorul uman” randomizat definit de AUTOBEST și bazat pe diversitatea membrilor care vin din toată Europa”, a spus domnul Dan Vardie, fondatorul și președintele AUTOBEST și creatorul ECOBEST Challenge.

Dan Vardie la briefing-ul pentru ECOBEST Challenge 2022.

Domnul Nguyen Thanh Thuy, CEO VinFast Europa, a declarat: „VinFast și AUTOBEST sunt mândri să însoțească în continuare consumatorii europeni în călătoria lor către viitorul mobilității. Ca atare, VinFast contribuie activ și se alătură eforturilor Juriului European AUTOBEST în organizarea în comun a unui test riguros, cu criterii stricte și un proces obiectiv de evaluare a vehiculelor electrice. Această inițiativă afirmă angajamentul VinFast față de inițiative de calitate și ecologice pentru consumatorii de pe piața europeană.

Related posts

Vanzarile de autoturisme verzi din Romania, in crestere consistenta

Florin Amariei

LANSARE. Gândul.ro lansează emisiunea Gândul Green cu Dan Vardie

Cătălina Cozma

Polestar 0 Project – prima mașină neutră din punct de vedere climatic

Florin Amariei

Leave a Comment