4×4
Image default
Crossover Green Stiri

Volvo lansează SUV-ul complet electric C40. Din 2030 va vinde doar BEV-uri

Constructorul auto suedez deținut de chinezi lansează SUV-ul complet C40 și marchează astfel primul pas concret înspre ținta finală prestabilită pentru 2030: comercializarea exclusivă de mașini electrice pe baterii (BEV-uri).

Noul Volvo C40 este construit pe platforma CMA și este primul automobil al mărcii proiectat și gândit exclusiv ca fiind electric.

Volvo își propune ca 50% din volumul său global de vânzări să fie compus din mașini complet electrice până în 2025, cealaltă jumătate fiind compusă din hibrizi. Din 2030, fiecare automobil Volvo vândut va fi electric.

CTO-ul Volvo a spus că C40 reprezintă viitorul mărcii și arată direcția pe care constructorul auto și-a asumat-o.

Mai mult, C40 nu va folosi deloc piele de origine animală.

Volvo C40 va putea fi cumpărat doar online, așa cum se întâmplă acum cu clienții din România care vor o Tesla. Existența unui dealer autorizat al mărcii suedeze în România înseamnă, totuși, că se pot folosi voucherele Rabla.

Detaliile complete despre mașină vor fi furnizate în curând, după obținerea tuturor autorizațiilor necesare și efectuarea testărilor obligatorii.

Noul sistem de infotainment al C40 a fost dezvoltat în parteneriat cu Google, bazându-se pe sistemul de operare Android. Acest lucru înseamnă că aplicațiile precum Google Maps, Assistant sau Play vor fi integrate. Totodată, tehnologia 4G LTE va permite efectuare de actualizări ale sistemului de operare și a altor funcții importante.

C40 beneficiază de două motoare electrice, unul pe puntea față și unul pe puntea spate, care se folosesc de bateria de 78 kWh pentru a furniza o autonomie de 420 km. Constructorul auto aflat sub bagheta Geely speră, însă, că valoarea va fi îmbunătățită prin modificări periodice ale software-ului.

Volvo Cars se află în proprietatea companiei Zhejiang Geely Holding din 2010. Începând din decembrie 2020, Volvo Cars avea aproximativ 40.000 de angajați cu normă întreagă. Sediul central Volvo Cars, dezvoltarea produselor, funcțiile de marketing și administrare sunt situate în principal în Goteborg, Suedia. Sediul central al Volvo Cars pentru APAC este situat în Shanghai.

Related posts

Hyundai va lansa noua generație Santa Fe în această vară. Debutul comercial, în 2024

Mihai Morcovescu

Înmatriculările pentru mașinile electrice le-au depășit pe cele diesel

Andrada Arsenie

Nissan Hyper Punk, un concept creat special pentru creatorii de conținut și artiști

Mihai Morcovescu

Leave a Comment