4×4
Image default
Crossover Green Stiri SUV

Peugeot a publicat primele imagini cu noul SUV 3008. Acesta va avea și versiuni electrice

Producătorul francez de automobile Peugeot va lansa oficial pe 12 septembrie, la Sochaux, SUV-ul electric e-3008.

Până atunci, constructorul a publicat primele fotografii cu noul SUV cu emisii zero. Acesta primește un grup motopropulsor electric și devine un rival pentru Tesla Model Y.

Noul Peugeot e-3008 va fi oferit în trei versiuni electrice

Peugeot

Noul Peugeot 3008 este primul vehicul electric dezvoltat de francezi pe arhitectura STLA Medium. Versiunea electrică a crossover-ului primește noua platformă eVMP (Electric Vehicle Modular Platform).

Asta înseamnă că va oferi autonomii cuprinse între 400 și 700 de kilometri în regim WLTP. Noul e-3008 este din acest punct de vedere peste modelele e-208, e-2008, DS3 Crossback E-Tense, care folosesc arhitectura eCMP.

În momentul lansării, noul e-3008 va fi disponibil în trei versiuni. Nouă platformă eVMP permite baterii cu capacități între 60 și 100 kWh.

SUV-ul din Hexagon va fi echipat cu noua generație a sistemului i-Cockpit. Acesta presupune un ecran panoramic de 21 de inch, împărțit în două zone. Una este instrumentarul de bord digital, iar cealaltă display-ul multimedia. Noul sistem se va numi Panoramic i-Cockpit.

Pe consola centrală regăsim un ecran tactil mai mic pentru funcțiile importante din habitaclu. Sub acesta există și câteva butoane acționate prin simpla atingere. Aceste comenzi sunt scurtături pentru cele mai utilizate funcții ale mașinii. Totodată, Peugeot va introduce pe noul e-3008 și un volan redesenat cu comenzi tactile.

Cum spuneam, SUV-ul Peugeot e-3008 va debuta oficial marți, 12 septembrie. Modelul va fi produs la fabrica din Suchaux (Franța).

Sursa: Peugeot

Related posts

Toyota a prezentat conceptul EPU, care prefigurează un viitor pick-up electric

Mihai Morcovescu

Renault a prezentat la Munchen noul Scenic E-Tech Electric: autonomie de până la 620 km

Mihai Morcovescu

WRC. Toyota câștigă Raliul Portugaliei

Florin Amariei

Leave a Comment