4×4
Image default
Green Off-roader Stiri

Lordstown, rival al Tesla și Rivian, va construi autovehicule pentru alte companii auto

Deși Lordstown a prezentat un design atrăgător pentru un pick-up complet electric și a atras finanțare, compania n-a reușit să furnizeze rezultatele scontate. Acum, însă, a anunțat că se orientează înspre contract manufacturing.

Uzina din statul american Ohio a Lordstown va fi închiriată altor companii doritoare să profite de infrastructura deja existentă. Oficialii au confirmat într-o ședință publică înțelegerile pe care deja le au cu anumite entități. Simultan, au clarificat că vor începe din septembrie construcția Lordstown Endurance, un pick-up EV despre care ați putut afla detalii în Revista AUTOpro și Catalogul 4×4.

„Suntem la un nivel avansat de discuții cu mai mulți constructori auto din SUA care analizează cum pot utiliza facilitățile deja existente pentru realizarea propriilor modele în uzina noastră. Vorbim atât despre licențiere, cât și despre contract manufacturing”, a spus președinta CA-ului Lordstown, Angela Strand.

Acțiunile companiei au crescut cu 6,1% imediat după acest anunț public. Înainte de difuzarea informațiilor, compania a discutat mai întâi cu analiști din domeniu.

Lordstown a arătat că linia de asamblare pentru baterii deja a fost comisionată.

Președintele Lordstown a indicat participanților că pentru a construi Endurance se va folosi doar 30% din capacitatea totală de producție.

Deși Lordstown a raportat pierderi și-n trimestrul II din 2021, firma va putea vinde credite de mediu către General Motors la un preț mult mai avantajos pentru gigantul GM.

CEO-ul și co-fondatorul Lordstown a fost forțat să demisioneze, după ce o anchetă internă a relevat că oficialul a exagerat numărul precomenzilor și capacitatea companiei de a le livra.

Related posts

Fiat Panda aniversează 4 decenii de versatilitate

Gabi Gogiu

DACIA crește spectaculos în prima jumătate a lui 2023

Dan Vardie

Crossover electric de oraș la drum lung – merită? Test cu Peugeot e-2008

Alex Barbu

Leave a Comment