4×4
Image default
Stiri

Red Bull, probleme în Ucraina. A organizat drifturi într-un sit UNESCO

Red Bull are probleme în Ucraina, după ce mai multe mașini pe care le sponsorizează au făcut drifturi într-un sit UNESCO. Mai mult, n-au primit aprobare pentru acest eveniment.

Red Bull a pregătit o altă filmare spectaculoasă pentru un spot publicitar care a consacrat acest nume la nivel global în motorsport și alte activități pline de adrenalină, însă a acționat fără acordul autorităților. Reprezentanții companiei au cerut acordul pentru a filma mai multe drifturi în Kiev, într-un sit UNESCO și autoritățile locale i-au refuzat. Chiar și așa, tot s-au dus să filmeze acolo.

Conor Shanahan și Aleksandr Grinchuk, ambii în două modele Nissan, au transformat piațeta Catedralei Sf. Sofia în propriul lor loc de joacă cu scopul de a-și etala abilitățile. Din păcate, urmele de cauciuc au rămas imprimate în locul protejat de regulile universale UNESCO.

Viceprimarul Kievului, Kostiantyn Usov, a făcut public faptul că Red Bull nu avea aprobare pentru această activitate prin publicarea pe rețelele sociale a unei scrisori prin care companiei i se refuza accesul pentru a-și filma spotul publicitar. Red Bull, însă, și-a finalizat planurile.

„Nu doar că este un act intolerabil de vandalism, ci vorbim și de un comportament extrem de neobrăzat față de locuitorii Kievului și față de unul dintre monumentele sacre ale Ucrainei”, a spus viceprimarul arătând că Red Bull n-ar fi îndrăznit să facă asta la Vatican sau la Sagrada Famiglia.

Autoritățile au luat act de cele întâmplate și au confiscat mașinile celor doi piloți. Red Bull este obligat acum să restaureze întreaga zonă afectată și a primit o amendă de 50 de euro pentru că nu a respectat decizia autorităților locale.

În replică, Red Bull a spus că a avut toate avizele necesare și erau pregătiți pentru curățarea sitului UNESCO.

Unul dintre piloți este ucrainean și se confruntă acum cu un val de critici dure din partea internauților.

Related posts

Skoda a publicat primele schițe de design cu noul Kodiaq

Mihai Morcovescu

Jeep introduce o serie de actualizări în gama modelului Compass pentru Europa (VIDEO)

Mihai Morcovescu

Audi prezintă noul Q7 facelift: faruri LED laser personalizabile și până la 507 CP

Mihai Morcovescu

Leave a Comment