4×4
Image default
Crossover Green Stiri SUV

Noul Jeep Avenger a ajuns în România. Cât costă SUV-ul electric pe piața locală?

Noul Jeep Avenger, primul model complet electric din istoria mărcii, a debutat și în România, la șapte luni de la lansarea oficială din toamna anului trecut. Primul exemplar a fost dezvăluit în cadrul unui eveniment găzduit de showroom-ul Jeep din București.

SUV-ul american cu emisii zero este oferit deocamdată pe piața locală în două niveluri de echipare. Acestea se numesc Longitude și Altitude. Cel de-al treilea, Summit, va fi disponibil mai târziu în acest an.

Jeep Avenger costă în România de la 38.900 de euro

Jeep

Jeep Avenger este, cum spuneam, primul model complet electric din istoria mărcii de peste Ocean. Acesta este dezvoltat și construit în Europa, la fabrica grupului Stellantis din orașul polonez Tychy.

Construit pe platforma e-CMP2, SUV-ul cu emisii zero dispune de tracțiune față, iar începând cu 2024 va avea și o variantă 4xe cu tracțiune integrală. Garda la sol înaltă și unghiurile largi de atac și de degajare vin în susținerea capabilităților mașinii în teren accidentat.

Modelul desemnat Car of the Year la început de 2023 folosește un singur motor electric. Acesta oferă 156 CP și 260 Nm de cuplu. Conform cifrelor oficiale, consumul de energie este de 15,4 kWh/100 km. Bateria utilizată are o capacitate brută de 54 kWh. Autonomia este de 400 de kilometri.

Pe piața din România, cea mai accesibilă versiune, Avenger Longitude, pornește de la 38.900 de euro cu TVA inclus. Dacă este achiziționat prin Programul Rabla, prețul scade până la 27.500 de euro.

Echiparea de bază oferă, între altele, jante de 16 inch, faruri LED, tapițerie din stofă neagră, climatizare automată, sistem multimedia cu ecran de 10,25 inch și un instrumentar de bord de 7 inch. De asemenea, este disponibilă conectivitate Android Auto și Apple CarPlay.

Nivelul de echipare Altitude costă 40.900 de euro, iar varianta de top Summit are un preț de catalog de 43.900 de euro. Aceasta din urmă va sosi mai târziu în acest an.

Sursa: Jeep

Related posts

Dacia Sandrider a încheiat cu succes primele teste pentru Dakar 2025

Mihai Morcovescu

ECOBEST Challenge 2023 – Electrified by VinFast – testele certificate Bureau Veritas vor avea loc între 27 și 29 iunie

Darius Pana

Skoda Epiq, conceptul care prefigurează un crossover electric de mici dimensiuni

Mihai Morcovescu

Leave a Comment