4×4
Image default
Hybrid Stiri SUV

Ford prezintă noul Kuga facelift: versiune PHEV cu autonomie electrică de 69 km (VIDEO)

Constructorul american de automobile Ford a dat publicității primele fotografii și informații referitoare la noul Kuga facelift.

SUV-ul a primit îmbunătățiri estetice atât la exterior, cât și la interior. În plus, modelul a renunțat la diesel, însă a primit o versiune plug-in hybrid care oferă o autonomie electrică de până la 69 de kilometri.

Ford Kuga facelift oferă un nou nivel de echipare destinat amatorilor de off-road

Ford

Cea de-a treia generație Kuga a fost lansată în 2019, fiind unul dintre cele mai bine vândute modele Ford în Europa. Acum, a venit momentul să primească un facelift de jumătatea ciclului de viață, care vine cu noutăți estetice, dar și tehnice.

Din punct de vedere vizual, noul Kuga facelift este foarte asemănător cu noul Escape. Aceasta este denumirea sub care Kuga este comercializat pe piața nord-americană. Astfel, SUV-ul american vine cu o parte frontală complet restilizată, cu o grilă revizuită care găzduiește noua siglă.

Aceasta este flancată de noi faruri full LED, care sunt unite printr-o bandă LED (opțional sunt oferite faruri Dynamic Pixel LED). De asemenea, capota a fost și ea redesenată, în timp ce la spate regăsim stopuri noi și un difuzor de aer reproiectat.

Modelul este oferit în trei variante de echipare: Titanium, ST Line și, în premieră, Active. Fiecare dintre acestea vine cu elemente de design distincte. Echiparea Active este destinată amatorilor de off-road și adaugă jante de 18 sau 19 inch, protecții din plastic negru și o gardă la sol mai mare cu 10 mm pe puntea față și 5 mm pe puntea spate.

Indiferent de versiune, Kuga are o capacitate de remorcare de 2.100 de kilograme. Paleta de culori exterioare include acum nuanțe noi precum Desert Island Blue și Lush Bursting Green. De asemenea, mai sunt disponibile și culorile Agate Black, Solar Silver, Frozen White și Lucid Red. În plus, din ofertă fac parte și cinci noi modele de jante.

Ford Kuga facelift primește o versiune plug-in hybrid de 243 CP

Interiorul noului Kuga facelift a fost și el redesenat și pune accent mai mult pe confortul pasagerilor. SUV-ul a primit sistemul de infotainment Ford SYNC4 compatibil cu Apple CarPlay și Android Auto wireless. Ecranul multimedia are 13,2 inch și este însoțit de un instrumentar de bord digital de 12,3 inch.

De asemenea, cel de-al doilea rând de scaune culisează pe o distanță de 150 mm. În acest fel, pasagerii din spate beneficiază de un spațiu la picioare de peste un metru. Datorită acestui artificiu de design, volumul portbagajului a crescut cu 140 de litri, până la 553 de litri.

Din punct de vedere tehnice, Kuga facelift primește un motor de 1,5 litri EcoBoost de 150 CP. Acesta ajută mașina să sprinteze de la 0 la 100 km/h în 9,5 secunde și să atingă o viteză de vârf de 195 CP. În plus, această versiune primește tracțiune față și transmisie manuală.

Din ofertă face parte și o motorizare full hibridă, cu motor de 2,5 litri de 180 CP în configurația cu tracțiune față. Există și o variantă cu tracțiune integrală, care oferă cu trei cai-putere mai mult. Cu un plin de rezervor, Kuga Hybrid facelift poate parcurge până la 900 de kilometri.

Marea noutate o reprezintă noua versiune plug-in hybrid de 243 CP. Aceasta vine cu motor de 2,5 litri, un motor electric și o baterie de 14,4 kWh. Kuga plug-in hybrid oferă o autonomie pur electrică de 69 de kilometri.

Noul Ford Kuga facelift va fi asamblat la uzina din Valencia (Spania), iar listele de comenzi vor fi deschise în cursul lunii ianuarie.

Sursa: Ford

Related posts

Dacia Duster a primit pachet tuning CarPoint: jante de 20 de inch și o folie cu tematică monstruoasă

Mihai Morcovescu

Tesla va interzice revânzarea camionetei electrice Cybertruck în primul an după livrare

Mihai Morcovescu

Alfa Romeo ar putea lansa în 2027 un SUV electric de mari dimensiuni

Mihai Morcovescu

Leave a Comment