4×4
Image default
Crossover Hybrid Stiri

Nissan Juke facelift debutează cu un design revizuit și reintroduce galbenul în paleta de culori (VIDEO)

Constructorul japonez de automobile Nissan a dezvăluit versiunea restilizată a celei de-a doua generație a crossover-ului său urban Juke.

Acesta vine cu un design revizuit, tehnologie îmbunătățită și cu mai mult confort. În plus, modelul reintroduce, la cererea clienților, o nouă nuanță de galben pentru exterior.

Noul Nissan Juke facelift oferă noul pachet N-Sport

Nissan

Cea de-a doua generație Nissan Juke a fost lansată în anul 2019. Acum, la cinci ani distanță, a venit momentul pentru o reîmprospătare la jumătatea ciclului de viață.

Noul Nissan Juke facelift își face debutul într-o nouă nuanță de galben. Practic, niponii au reintrodus această opțiune pentru exteriorul crossover-ului lor ca răspuns la cererea clienților, ca urmare a popularității sale pe prima generație Juke, potrivit comunicatului oficial.

Noul galben este diferit ca nuanță de cea de pe prima iterație. Comparativ cu aceea, noua variantă de galben este ceva mai palid, oferind un aspect mai modern și mai de impact.

De altfel, atunci când această nuanță este combinată cu noul pachet N-Sport, impactul acesteia este și mai mare datorită plafonului contrastant negru. De asemenea, oglinzile exterioare, jantele, pasajele roților și grila sunt alte detalii finisate în negru.

Un nou ecran multimedia de 12,3 inch

Pe lângă introducerea acestei nuanțe, designerii și inginerii de la Nissan au operat modificări semnificative la interiorul lui Juke. Astfel, regăsim aici o consolă centrală și un panou de instrumente reproiectate, noi materiale, ornamente și finisaje îmbunătățite.

În plus, conectivitatea mașinii a fost actualizată cu un ecran multimedia mai mare, de 12,3 inch, care oferă funcții suplimentare. Display-ul a fost înclinat spre șofer cu 8 grade pentru ca acesta să poată opera mai ușor comenzile tactile de la marginea îndepărtată. În plus, noul ecran sporește senzația de cockpit a noului Juke facelift.

Alte actualizări ale interiorului includ un torpedou al cărui volum a crescut la 7,8 litri și o cotieră redesenată pentru un plus de susținere. Aceasta „ascunde” un spațiu de depozitare central ca la modelul precedent, însă capacul are acum o clemă unde se pot ține trei cărți de credit.

Ce motorizări oferă noul Nissan Juke facelift

Din punct de vedere tehnic, crossover-ul urban japonez vine cu două opțiuni. Prima este versiunea electrificată Juke Hybrid. Aceasta folosește un motor pe benzină de 94 CP și 148 Nm de cuplu și unul electric de 49 CP și 205 Nm. Unitatea electrică este susținută de un starter/generator de înaltă tensiune de 15 kW, care funcționează printr-un invertor și o baterie de 1,2 kWh răcită cu lichid.

Ansamblul oferă cu 25% mai multă putere decât opțiunea actuală pe benzină. În plus, consumul de combustibil a scăzut cu până la 40% în ciclul urban și cu până la 20% în ciclul combinat.

Gama de motorizări cuprinde și un propulsor cu trei cilindri DIG-T turbo pe benzină de 1,0 litru. Acesta produce 117 CP și 180 Nm sau (200 Nm cu funcție de supracuplu) și este asociat la o transmisie manuală cu 6 trepte sau automată cu 7 trepte cu dublu ambreiaj (DCT). Sunt disponibile trei moduri de condus: Eco, Standard și Sport.

Noul Nissan Juke facelift a intrat în producție la uzina Nissan din Sunderland (Anglia). Aici au fost construite peste 1,3 milioane de unități de la lansarea originalului, în 2010. Juke va fi înlocuit cu un model electric de a treia generație în 2026 sau 2027. Constructorul nipon intenționează ca gama europeană să fie exclusiv electrică până în 2030.

Sursa: Nissan

Related posts

Renault Scenic E-Tech Electric: primele imagini oficiale. Modelul va debuta în 4 septembrie, la Munchen

Mihai Morcovescu

KIA a dezvăluit noul concept electric EV5. Acesta prefigurează un SUV, care va debuta la final de 2023

Mihai Morcovescu

Intel Mobileye și Udelv, echipă pentru livrări autonome

Florin Amariei

Leave a Comment