4×4
Image default
Green Off-roader Stiri SUV

Mercedes-Benz G580 with EQ Technology – primul G-Class electric din istorie

Constructorul german de automobile Mercedes-Benz a dezvăluit oficial primul G-Class complet electric din istorie.

Noua versiune cu emisii zero a legendarului model a fost botezată G580 with EQ Technology. Aceasta vine cu patru motoare și numeroase tehnologii de ultimă generație. În plus, dispune și de o ediție specială de lansare.

Mercedes-Benz G580 with EQ Technology primește o capotă transparentă

Mercedes-Benz

În urmă cu mai bine de trei ani, Mercedes-Benz publica primele imagini cu ceea ce avea să fie primul G-Class electric din istoria de patru decenii și jumătate ai celebrului SUV de teren. Noul G580 with EQ Technology a primit un design revizuit, patru motoare electrice și tehnologii exclusiviste. În plus, modelul vine cu o funcție de rotire pe loc a mașinii.

Din punct de vedere vizual, noul G-Class electric păstrează forma iconică pătrățoasă. Cu toate acestea, există câteva modificări estetice semnificative. Cea mai importantă este grila frontală acoperită, specifică mașinilor electrice, care are un contur cu iluminare LED. Grila poate fi comandată în aceeași nuanță cu caroseria sau, opțional, în negru.

De asemenea, capota este o idee mai înaltă comparativ cu versiunile echipate cu motoare cu ardere internă. La fel ca în cazul anumitor versiuni recente ale lui G-Class, varianta pur electrică primește o funcție inedită prin care capota poate să devină transparentă printr-o iluzie optică. Aceasta este „asistată” de o cameră video cu vedere de 360 de grade.

Exteriorul este completat de aripile spate, care sunt evazate și conțin acum un element aerodinamic specific. La spate există opțiunea de a instala fie un suport pentru roata de rezervă, fie unul de mai mici dimensiuni pentru cablul de încărcare și alte unelte. Acesta din urmă are o greutate totală de 10 kilograme. Modelul cântărește 3.085 de kilograme.

Noul G-Class electric oferă 587 CP și 1.164 Nm

Interiorul noului Mercedes-Benz G-Class electric este aproape identic cu cel de pe versiunile cu motoare termice. Aici, regăsim în standard ecrane de 12,3 inch pentru instrumentarul de bord digital și sistemul de infotainment. Totodată, există elemente decorative din aluminiu și fibră de carbon și elementul de susținere pentru pasagerul din dreapta.

Noul SUV de teren cu emisii zero vine echipat cu G-Roar, o funcție care reproduce întocmai sunetul unui motor termic. Aceasta se activează în timpul accelerării.

Noul Mercedes-Benz G580 with EQ Technology folosește un sistem de propulsie cu patru motoare electrice, câte unul pentru fiecare roată. Puterea maximă generată este de 587 CP, în timp ce cuplul este unul impresionant: 1.164 Nm.

Gardă la sol de aproape 25 de centimetru

Motoarele sunt alimentate de o baterie de 116 kWh, care promite o autonomie de 473 de kilometri în regim WLTP. Acumulatorul se poate încărca la o putere de 200 kW, iar timpul necesar pentru o încărcare de la 10% la 80% este de 32 de minute. Cu aceste resurse, noul G-Class electric realizează sprintul 0-100 km/h în doar 4,7 secunde și atinge o viteză de top de 180 km/h.

În același timp, G-Class EV este echipat și cu o cutie specială de transfer și un sistem de vectorizare a cuplului care creează diferențiale blocabile virtuale. În plus, mașina dispune de funcția G-Turn, care permite mașinii să execute rotații pe loc la fel ca un tanc. Nu în ultimul rând, există și o funcție G-Steering, care ajută la reducerea razei de bracaj.

Versiunea electrică a lui G-Class este dotată cu o suspensie independentă pe față și o osie solidă pe spate. Elementele de sub caroserie sunt protejate cu ajutorul unor scuturi din carbon, în timp ce amortizoarele sunt adaptive. Datorită acestei suspensii, Modelul de teren cu emisii zero are o gardă la sol de 24,9 centimetri, un unghi de atac de 32 de grade și un unghi de degajare de 30,7 grade. În aceste condiții, SUV-ul german poate să traverseze vaduri de până la 85 de centimetri adâncime.

Ediție specială de lansare „Edition One”

Noul Mercedes-Benz Clasa G electric primește și o ediție specială de lansare. Denumită „Edition One”, aceasta vine în patru variante de culoare din gama de personalizare Manufaktur: South Sea Blue Magno, Moonlight White Magno, Moonlight White Metallic și Arabian Grey. Ediția de lansare mai dispune de etriere vopsite în albastru și accente exterioare în aceeași culoare.

În pachet mai sunt incluse suportul pentru cablul de încărcare și pachetele AMG Line și Night Package. Acestea aduc jante de 20 de inch și accente negre la exterior. La interior sunt prezente elemente decorative din fibră de carbon albastră și cusături în aceeași nuanță.

Pe piața din Germania, noul Mercedes-Benz G580 with EQ Technology costă de la 142.621 de euro. Ediția specială de lansare „Edition One” are un preț de pornire de 192.524 de euro.

Sursa: Mercedes-Benz

Related posts

Volkswagen devine Voltswagen

Florin Amariei

Fabrica Lordstown Motors, cumpărată de Foxconn

Florin Amariei

Mașina Anului 2022 în România este KIA EV6

Gabi Gogiu

Leave a Comment