4×4
Image default
Green Stiri SUV

Lexus RZ primește în Europa o nouă versiune 300e: autonomie de 480 km și tracțiune față

Constructorul japonez de automobile premium Lexus anunță SUV-ul său electric RZ a primit o nouă versiune de bază, denumită 300e.

Lansată inițial în America de Nord, aceasta va fi disponibilă acum și în Europa și oferă o autonomie de până la 480 de kilometri.

Noul Lexus RZ 300e își va face debutul comercial în luna iunie

Lexus

SUV-ul cu emisii zero Lexus RZ a fost lansat oficial în primăvara lui 2022. În momentul lansării, acesta era oferit doar într-o configurație cu tracțiune integrală. Acum, la doi ani distanță, niponii extind oferta cu o nouă versiune de bază mai accesibilă ca preț și cu roți motrice față.

Denumit RZ 300e, modelul este pus în mișcare de un singur motor electric. Acesta produce 204 CP și 266 Nm de cuplu. Resursele sunt suficiente pentru ca SUV-ul electric să sprinteze de la 0 la 100 de km/h în 8 secunde.

Deoarece motorul de pe axa spate a fost eliminat, masa totală a mașinii a fost redusă. Asta înseamnă că și consumul de energie este acum mai mic. Bateria a rămas, însă, neschimbată și are o capacitate de 76 kWh. În aceste condiții, autonomia este de 480 de kilometri (în varianta cu jante de 18 inch).

Dacă este echipat cu jante de 20 de inch, Lexus RZ 300e poate să parcurgă cel mult 419 kilometri. Versiunea cu tracțiune integrală poate acoperi 440 km și, respectiv 395 km dacă este echipată cu cele mai mari jante din ofertă.

Primele exemplare Lexus RZ 300e cu tracțiune față vor fi livrate începând cu luna iunie.

Sursa: Lexus

Related posts

OFICIAL: Smart #3 este primul SUV coupe electric al germanilor. Acesta va debuta în Europa în 2024

Mihai Morcovescu

Volvo C40 Recharge – manifest EV

Florin Amariei

Stellantis și Amazon, colaborare pentru mașini inteligente

Florin Amariei

Leave a Comment