4×4
Image default
Crossover Hybrid Stiri SUV

BYD lansează în Europa noul SUV plug-in hybrid Seal U

Segmentul european al SUV-urilor echipate cu sistem de propulsie plug-in hybrid se va îmbogăți în această vară cu noul model BYD Seal U.

Acesta va oferi o autonomie în modul pur electric de până la 125 de kilometri cu o singură încărcare a bateriei.

BYD Seal U DM-i va fi oferit în trei versiuni de până la 324 CP și 550 Nm

BYD

Producătorii auto occidentali care resimt din plin ofensiva vehiculelor electrice chinezești accesibile în Europa au acum un alt motiv de îngrijorare, și anume modelele plug-in hybrid produse în China. Reprezentanții BYD tocmai au anunțat că lansează pe piețele europene SUV-ul de segment D Seal U echipat cu motorizare PHEV.

SUV-ul chinezesc este dotat cu propulsie plug-in hybrid prevăzută cu noua tehnologie Super DM dezvoltată de BYD. Aceasta oferă numeroase beneficii, inclusiv eficiență energetică, consum redus de combustibil, performanțe de condus și nu în ultimul rând un nivel ridicat de confort.

Noul SUV are două moduri de conducere pentru toate cele trei niveluri de echipare: EV și HEV. În primul dintre acestea, șoferul poate selecta modul pur electric pentru condusul în oraș. În cel de-al doilea mod, mașina va folosi în mare parte puterea furnizată de baterie. Doar în timpul reprizelor de accelerare motorul pe benzină va spori puterea suplimentară pentru roțile care susțin acumulatorul. 

BYD Seal U DM-i va fi oferit în trei versiuni de echipare: Design, Comfort și Boost. Varianta entry-level primește un motor de 1,5 litri aspirat natural, care dezvoltă 98 CP. Acesta lucrează împreună cu o unitate electrică de 197 CP, iar puterea totală ajunge la 218 CP și 300 Nm. Din ansamblu mai face parte o baterie de 18,3 kWh, care promite o autonomie pur electrică de până la 80 de kilometri.

Debutul european va avea loc în vară

Versiunea Comfort oferă tot 218 CP, dar vine cu un acumulator de 26,6 kWh. Acesta promite o autonomie pur electrică de 125 kilometri. În sfârșit, versiunea de top primește un motor termic de 131 CP și două unități electrice. Puterea totală este de 324 CP și 550 Nm de cuplu.

Consumul electric mixt pentru Boost este de 21 kWh/km iar pentru Design de 23,5 kWh/km. Consumul de electricitate în timpul condusului în oraș pentru Boost este de 14,5 kWh/100 km și pentru Design de 16,1 kWh/100 km.

Cu aceste resurse, BYD Seal U Boost sprintează de la 0 la 100 km/h în 5,9 secunde. În modul pur electric, modelul poate parcurge până la 70 de kilometri. Consumul mixt în modul electric pentru varianta Boost este de 21 kWh/km. În cazul versiunii Design, acesta este de 23,5 kWh/km.

Printre dotările standard se numără un ecran multimedia de 15,6 inch rotativ și două zone de încărcare wireless pentru smartphone. SUV-ul asiatic este dotat și cu tehnologie V2L. Aceasta permite mașinii să fie folosită pentru a încărca diverse dispozitive portabile atunci când nu există o sursă de alimentare în apropiere. În plus, portbagajul are o capacitate cuprinsă între 552 și 1.440 de litri.

Prezentat în premieră mondială în cadrul Salonului Auto de la Geneva din martie, aceasta va fi disponibil pe Bătrânul Continent începând din vara anului curent.

Sursa: BYD via Electric Cars Report

Related posts

Skoda Epiq, conceptul care prefigurează un crossover electric de mici dimensiuni

Mihai Morcovescu

Alfa Romeo pregătește un nou SUV electric, care va rivaliza cu BMW iX

Mihai Morcovescu

Mazda confirmă că noul model CX-70 va fi lansat oficial pe 30 ianuarie

Mihai Morcovescu

Leave a Comment