4×4
Image default
Analiza Cult 4x4 Off-roader

Ghid Off Road pentru incepatori. Tot ce trebuie sa stii

Vrei sa explorezi locuri nemaivazute la volanul masinii tale off road? Ti-am pregatit un ghid care iti spune tot ce trebuie sa stii!

Tot ce trebuie sa faci acum este sa parcurgi informatiile de mai jos cu rabdare si, pana la finalul articolului, vei sti exact cum sa procedezi pentru a ramane permanent in siguranta in prima ta aventura departe de oras si drumuri asfaltate.

A avea privilegiul de a explora fara prea multe griji si fara un efort urias zone greu accesibile din tara noastra sau din lume reprezinta o sansa pe care ar fi bine sa o poti aprecia la adevarata sa valoare. Nu sunt multi oameni in aceasta lume a noastra care pot sa intreprinda astfel de activitati. A face off road este, asadar, o sansa la explorarea celor care te inconjoara. Fii prietenos cu mediul si el te va proteja la randul lui pe tine.

Ghid Off Road pentru incepatori. De unde inveti si cum gasesti oamenii potriviti?

Off Road poti invata singur, pe propria cheltuiala si pe propriul risc sau cu sprijinul celor care deja au acumulat experienta in acest domeniu.

Varianta gratuita o reprezinta forumurile in acest sens. Cu o simpla cautare pe Google poti afla cate comunitati exista in jurul tau, poti citi informatii extrem de utile si vei putea dobandi o serie de cunostinte esentiale pentru un start corect si fara probleme. Forumurile, totodata, organizeaza intalniri destul de des. In cadrul acestora vei putea lega prietenii si vei descoperi cat de amabili sunt membrii acestei comunitati.

Varianta care presupune o serie de costuri modice sunt cluburile specializate in acest sens. Platesti o anumita cotizatie, insa devii membru al unei comunitati specializate in acest sens. Vei putea participa la cursuri specializate pentru incepatori si vei descoperi toate dedesubturile acestei preocupari frumoase.

Varianta scumpa este asocierea cu branduri care sprijina propriile organizatii offroad. Daca esti clientul lor, atunci te vor introduce in comunitatea pe care ei au organizat-o si o sprijina anual in mai multe competitii sau evenimente private. Aici nu trebuie sa-ti spunem noi nimic pentru ca te vor informa ei cu exactitate.

Ghid Off Road pentru incepatori. Cum alegi masina si ce modificari ii faci?

Primul lucru la care trebuie sa fii atent/a este bugetul. Stabileste din start cat vei cheltui pe acest nou hobby. Seteaza-ti limite si pregateste-te sa le depasesti pentru a putea face tot ce iti doresti.

Pentru un incepator in ale off road-ului poti sa-ti asiguri startul cu Dacia, Jeep, Nissan, Ford, Isuzu, Suzuki, Mitsubishi sau Toyota. Daca esti cu dare de mana, atunci poti sa te orientezi chiar si spre vehicule precum Clasa G, Q7, Range Rover sau X5. Va trebui, totusi, sa-ti asumi o serie de plati suplimentare pentru orientarea catre autovehicule de lux.

Primul element important la automobilul tau off road sunt pneurile. Apoi, garda la sol, luminile si efectuarea de alte astfel de imbunatatiri. In cele mai multe cazuri, masinile pregatite din fabrica pentru drumuri mai putin prietenoase vor rezista la provocari offroad normale. Poti sa ai in vedere modificari pentru suspensie si alte adaugiri, dupa ce participi la cateva sesiuni de condus si vei putea sa iti dai seama ce iti este cu adevarat necesar.

Nu uita! Orice modificare asupra vehiculului ales pentru off road poate starni o “reactie in lant” si te vei trezi cu o groaza de costuri suplimentare!

Ghid Off Road pentru incepatori. Unde mergi?

Daca nu vrei sa mergi impreuna cu amicii de pe forum sau cu membrii clubului, atunci poti alege una dintre urmatoarele sugestii:

  • Cheia (Prahova) – Lacul Vulturilor – Vama Buzaului (Brasov);
  • Paltinis (Sibiu) – Voineasa (Valcea);
  • Nehoiu (Buzau) – Covasna (Covasna);
  • Sinaia – Platoul Bucegi;
  • Polovragi – Cheile Oltetului – Curmatura Oltetului – Lacul Petrimanu – Ciunget – Strategica – Transalpina – Obarsia Lotrului – Valea Frumoasei – Talmaciu;
  • Tura Mizil – Colti – Alunis – Trovanti – Lacul Mocearu – Baraj Siriu;
  • Moieciu de Jos – Pestera – Magura – Moieciu.

Sugestiile de mai sus sunt trasee care dureaza in jur de cateva ore bune, asadar asigura-te ca ai provizii la tine si device-urile incarcate.

Succes si iti tinem pumnii sa te bucuri de privelisti uimitoare in siguranta!

Related posts

Ford Ranger 2022 va fi un F-150 mai mic

Florin Amariei

WRC. Toyota câștigă Raliul Portugaliei

Florin Amariei

APIA: Piața auto din România s-a majorat cu aproape 12% față de 2022

Mihai Morcovescu

2 comments

Drive test Ford Ranger Raptor - Și giganții se pot mișca cu agilitate March 26, 2021 at 7:37 am

[…] Ghid Off Road pentru incepatori. Tot ce trebuie… […]

Reply
Raptor March 26, 2021 at 7:43 am

[…] off-road cu zăpadă, Raptor nu are nici o problemă. Poate și vrea orice, se pune la mintea celui de la […]

Reply

Leave a Comment