4×4
Image default
Green Stiri SUV Tehnologie

VIDEO: BYD a dezvăluit noua tehnologie care ajută mașina să ruleze fără o roată. Debutul, mai târziu în 2023

Producătorul chinez de automobile BYD a prezentat noua sa tehnologie DiSus Intelligent Body Control, care ajută mașina să ruleze fără o roată. Sistemul inovator reprezintă o premieră absolută pentru industria auto. Aceasta va debuta mai târziu în acest an pe modelele YangWang U8 și Denza N7.

Ulterior, sistemul va fi implementat și pe alte vehicule din gama BYD care au disponibilitate hardware. Procesul va fi posibil prin intermediul actualizărilor de tip OTA (n.n. – over-the-air).

Aceasta este cea de-a cincea tehnologie pe care BYD o lansează în ultimii ani. Anterior, chinezii au dezvăluit DM Super Hybrid, e-Platform 3.0, Blade Battery și e⁴ platform.

BYD a testat sistemul DiSus în condiții de temperaturi extreme

Noua tehnologie dezvoltată de BYD a fost posibil datorită electrificării și este cel mai avansat sistem de control al caroseriei. Potrivit BYD, tehnologia a fost testată timp de peste 30 de luni și au fost parcurși peste 10 milioane de kilometri. De asemenea, sistemul a fost testat inclusiv în condiții de temperaturi extreme de la -40°C la +85°C.

Sistemul DiSus ajută automobilul să devină agil în majoritatea scenariilor de condus. Concret, atunci când virajele sunt abordate cu viteză mare sau când se frânează de urgență, sistemul intervine automat. Astfel, DiSus reduce riscul de răsturnare, precum și mișcarea pasagerilor în interiorul mașinii.

În același timp, tehnologia DiSus protejează vehiculul împotriva zgârieturilor și a deteriorării caroseriei. Și asta, mai ales în condiții dificile de drum, inclusiv zăpadă, noroi și apă. În plus, oferă control în dinamica caroseriei, punând bazele dezvoltării sistemelor avansate de asistență pentru șofer (ADAS).

„Spre deosebire de soluțiile care se concentrează pe îmbunătățirea unei singure componente, BYD oferă o soluție pentru controlul mișcării verticale”, a declarat președintele BYD, Wang Chuanfu.

Câte tipuri de sisteme DiSus există?

Sistemul BYD DiSus este împărțit în trei categorii:

  1. DiSus-C – sistemul inteligent de control al caroseriei de amortizare.
  2. DiSus-A – sistemul inteligent de control al corpului cu aer.
  3. Di-Sus-P – sistemul inteligent de control al caroseriei hidraulice.

DiSus-C ajustează amortizarea controlând electrovalva amortizorului. Sistemul aduce o îmbunătățire semnificativă a confortului la rulare în comparație cu suspensia tradițională. Poate primi mii de intrări de semnal pe secundă, iar centrul de calcul inteligent DiSus are timpi de procesare la fel de rapizi. Astfel, permite reglarea rapidă a amortizorului.

DiSus-A, pe de altă parte, este oarecum similar cu suspensia pneumatică utilizată în prezent în multe vehicule de ultimă generație, cu o reglare a suspensiei de până la 150 mm. feră mai mult de o duzină de moduri de funcționare, inclusiv reglarea cu viteză, modul de întâmpinare, modul de acces convenabil și modul de blocare de siguranță pe înălțime. 

DiSus-P este primul sistem hidraulic inteligent de control al caroseriei din lume. Sistemul poate controla admisia de ulei a amortizorului, supapa de reglare a amortizării și supapa de reglare a rigidității pentru a realiza reglarea dinamică a controlului caroseriei. Suspensia DiSus-P are o cursă reglabilă de până la 200 mm și poate ridica toate cele patru roți simultan sau o singură roată.

În conducerea zilnică, DiSus-P se află la primul nivel de rigiditate pentru a oferi o călătorie confortabilă. Atunci când vehiculul se află într-o accelerare și decelerare bruscă, viraj de mare viteză și alte condiții de condus solicitante, DiSus-P poate oferi o creștere instantanee de 200% a rigidității pentru a permite vehiculului să obțină performanțe bune de manevrabilitate.

Compania BYD își propune să vândă cel puțin 3 milioane de vehicule în 2023 și să devină cel mai mare producător auto din China până la sfârșitul anului.

Sursa: CNEVPost

Related posts

ACAROM: Producția națională de mașini a crescut în luna mai cu peste 28%

Mihai Morcovescu

Dacia Bigster, noi informații: motorizări electrificate și preț de la 22.000 de euro

Mihai Morcovescu

NIO intră pe piața europeană

Florin Amariei

Leave a Comment