4×4
Image default
Hybrid Stiri SUV

Skoda a demarat producția celei de-a doua generații a SUV-ului Kodiaq (VIDEO)

Constructorul ceh de automobile Skoda a anunțat oficial că a început producția noii generații Kodiaq la uzina pe care o deține la Kvasiny (Cehia).

Reprezentanții companiei din Mlada Boleslav spun că au fost investiți 49 de milioane de euro în modernizarea acestei linii de producție.

Skoda va produce zilnic peste 400 de unități Kodiaq

Skoda

Prima generație Kodiaq a fost lansată în 2016, iar de atunci modelul s-a vândut în peste 870.000 de unități. Cea de-a doua iterație și-a făcut debutul oficial la începutul lunii octombrie. Acum, la trei luni distanță, constructorul anunță că SUV-ul a intrat în producția de serie la uzina din Kvasiny (Cehia).

Reprezentanții companiei spun că au fost făcute investiții masive în modernizarea liniei de producție și a atelierului de sudură. Investiția totală se ridică la 49 de milioane de euro. Aceasta presupune și pregătirile pentru producția noului Kodiaq iV PHEV.

Actualizările-cheie includ actualizări ale manipulatoarelor, ansamblului șasiului, tehnologiilor de transport și perfecționarea funcțiilor robotului pentru aplicarea lipiciului pentru geamuri. Până de curând, linia de producție de la Kvasiny a fost folosită și pentru noua Skoda Superb.

Cehii au transferat, însă, producția sedanului de clasă medie la uzina Volkswagen din Bratislava. În acest fel a fost creată capacitate suplimentară, permițând fabricii să producă anual 150.000 de unități Kodiaq și Karoq. Asta înseamnă că Skoda ar urma să fabrice zilnic până la 410 de exemplare Kodiaq.

Sursa: Skoda

Related posts

Nissan pregătește versiuni electrice pentru Juke, Qashqai și X-Trail. Debutul este planificat pentru 2025

Mihai Morcovescu

EV6 – primul BEV al Kia. Crossover modern cu forme futuriste

Florin Amariei

Audi a introdus o serie de actualizări pe modelul electric Q4 e-tron

Mihai Morcovescu

Leave a Comment