4×4
Image default
Crossover Hybrid Stiri SUV

Toyota a prezentat noul model Crown Sport: motor hibrid de 234 CP

Producătorul japonez de automobile Toyota a publicat fotografiile și informațiile oficiale referitoare la noul model Crown Sport.

Într-o primă fază, acesta va fi comercializat alături de un motor hibrid de 234 CP. Ulterior, în decembrie, în gamă își va face loc și o versiune hibridă cu încărcare la priză (PHEV).

Toyota Crown Sport va costa aproape 40.000 de dolari

Toyota

Niponii își extind gama de modele Crown cu modelul Crown Sport. Aceasta este versiunea de producție a conceptului pe care l-au prezentat în urmă cu circa un an.

Noua Toyota Crown Sport are dimensiuni specifice unui SUV compact. Mașina măsoară 4.720 mm în lungime, 1.880 mm în lățime și 1.565 mm în înălțime. Asta înseamnă că noul crossover este cu 260 mm mai scurt, cu 40 mm mai lat și cu 25 mm mai înalt comparativ cu Crown Crossover, model comercializat în SUA. În dreptul ampatamentului sunt trecuți 2.768 mm, cu 76 mm mai scurt decât cel al modelului obișnuit.

Paleta de culori pentru exterior cuprinde 11 nuanțe, cinci dintre acestea fiind dual-tone. Din punct de vedere estetic, modelul are o caroserie cu alură de hatchback și vine cu faruri și stopuri LED și jante de 21 inch. La interior regăsim aceeași pereche de display-uri de 12,3 inch ca pe varianta nord-americană.

De asemenea, noul Crown Sport este primul automobil din portofoliul Toyota care oferă un plafon care reflectă sunetele în habitaclu. În acest fel, conversațiile dintre pasageri pot decurge mult mai simplu în timpul călătoriilor.

Pentru început, noul crossover Toyota va fi disponibilă cu aceeași motorizare hibridă de pe Crown Crossover. Aceasta integrează un motor de 2,5 litri și 234 CP, resursele fiind trimise către asfalt prin intermediul unui sistem de tracțiune integrale. În luna decembrie va fi introdusă și o versiune plug-in hybrid despre care nu se știu deocamdată detalii.

La momentul lansării, noul Crown Sport va costa în Japonia echivalentul a circa 39.600 de dolari. Primele exemplare vor fi livrate în luna noiembrie.

Sursa: Toyota via Motor1

Related posts

Hyundai a dezvăluit noul Tucson facelift pentru SUA. Debutul este planificat pentru 2025

Mihai Morcovescu

Chinezii de la Geely anunță că vânzările în 2023 au atins pragul de 2,79 milioane de unități

Mihai Morcovescu

Ford are o nouă camionetă

Florin Amariei

Leave a Comment