4×4
Image default
Green Off-roader Stiri

Ford va produce un F-150 complet electric

F-150 Lightning este noul exemplar de pick-up al companiei americane Ford care va fi complet electric (EV).

Prezentarea oficială a noului pick-up EV de la Ford ar urma să aibă loc pe 19 mai, iar evenimentul se va desfășura în Michigan.

Lansarea va fi transmisă în direct pe reţelele de socializare şi va putea fi văzută în 18 locuri emblematice din SUA, precum Times Square, din New York, a menţionat compania printr-un comunicat.

“F-150 Lightning” este o versiune a camionetei F-150, autovehiculul cel mai vândut în SUA de mai bine de patru decenii şi principala sursă de venituri a companiei.

Ford a explicat, în comunicat, că producţia modelului “F-150 Lightning” va începe în primăvara lui 2022 la Rouge, o nouă fabrică de montaj situată în apropiere de Detroit.

Fabrica, în care Ford a investit 700 milioane de dolari şi care este situată aproape de centrul unde se produce versiunea tradiţională a F-150, va avea circa 500 de angajaţi.

“F-150 Lightning” va fi comercializată la mijlocul anului 2022 pentru a concura cu Cybertruck de la Tesla sau GMC Hummer de la General Motors (GM).

Ford, ca şi alţi producători americani, a accelerat transformarea într-o companie de vehicule electrice. “F-150 Lightning” este o piesă de bază a acestei modernizări, pe care a demarat-o la finele anului trecut cu lansarea SUV Mustang Mach-E.

În februarie, Ford a anunţat că va creşte investiţiile în vehiculele electrice la 22 miliarde de dolari până în 2025.

Preşedintele şi directorul general al Ford, Jim Farley, consideră că noua camionetă electrică va intra pe lista de autovehicule-cheie din istoria sectorului, pe care a inclus modele ale unor competitori precum Toyota sau Tesla. El a subliniat că, “din când în când, apare un nou vehicul care modifică ‘statu quo-ul şi schimbă regulile jocului: Model T, Mustang, Prius, Model 3”.

“Acum vine F-150 Lightning”, a adăugat el.

Related posts

Primul Alfa Romeo electric din istorie va fi un crossover asemănător cu Jeep Avenger și va sosi în 2024

Mihai Morcovescu

Dacia Sandrider a încheiat cu succes primele teste pentru Dakar 2025

Mihai Morcovescu

Renault Captur facelift: primele informații și imagini oficiale

Mihai Morcovescu

1 comment

Ford F-150 Lightning, oficial lansat. Războiul pick-up-urilor EV de-abia începe - 4x4 May 20, 2021 at 3:12 pm

[…] Ford va produce un F-150 complet electric […]

Reply

Leave a Comment