4×4
Image default
Green Stiri

Mercedes-Benz EQT, un nou concept complet electric

Mercedes-Benz anunță apariția EQT. Acesta este momentan un concept, dar prefațează intrarea constructorului auto german în segmentul autovehiculelor comerciale ușoare de mici dimensiuni care se adresează într-același timp și familiilor.

Cu EQT Concept, Mercedes-Benz Vans vrea să ofere o perspectivă reală a primului autovehicul premium din segmentul autovehiculelor comerciale ușoare de mici dimensiuni destinate familiilor și clienților cu un stil de viață activ: Clasa T și versiunea sa 100% electrică. Autovehiculul care se apropie de producția de serie îmbină spațiul amplu și flexibil pentru până la 7 locuri și un compartiment pentru bagaje generos, cu un design tipic Mercedes-Benz.

Design-ul Mercedes-Benz EQT este caracterizat de proporțiile echilibrate și suprafețele armonioase. Partea frontală este de culoare neagră cu faruri LED și înglobează un model format din stele. Aceste elemente au diferite dimensiuni, cu un efect 3D, și sunt prezente pe întreg autovehiculul, de la partea frontală, la roțile de 21 inch din aliaj ușor până la plafonul panoramic.

De asemenea, o bandă luminoasă conectează atât partea inferioară a spoiler-ului față cât și stopurile LED. Culoarea autovehiculului de un negru strălucitor oferă un contrast fascinant, rezultând astfel un aspect cu un grad înalt de calitate.

Interiorul EQT Concept este la fel de stilizat precum exteriorul – caracterizat de un contrast elegant alb-negru. Scaunele sunt tapițate cu piele Nappa alba, iar aplicațiile împletite din piele din mijlocul scaunelor conțin piele reciclată. Instrumentarul este unul atractiv, partea superioară fiind similară unei aripi și având un aspect granular, acesta îmbinându-se în mod dinamic cu panoul de bord. Deasupra acestuia este amplasat un compartiment semi-închis, pentru documente sau obiecte importante.

Mai mult, prizele de aer rotunde de un negru strălucitor, elementele decorative zincate și volanul multifuncțional cu butoane Touch Control accentuează gradul înalt de calitate și aspectul modern, iar luminile ambientale de pe consola centrală, uși și portbagaj crează o atmosferă elegantă.

EQT Concept (lungime/lățime/înălțime: 4.945/1.863/1.826 millimetri) dispune de uși glisante cu o deschidere deosebit de mare, astfel încât ambele scaune individuale din al treilea rând să poată fi accesate ușor. Trei scaune pentru copii pot fi amplasate pe locurile din al doilea rând. Plafonul panoramic cu model cu stele permite pătrunderea luminii naturale în interior. Scaunele din cel de al treilea rând pot fi rabatate sau înlăturate complet, oferind suficient spațiu.

Noua Clasa T va fi lansată pe piață în anul 2022 și va completa portofoliul autovehiculelor comerciale ușoare de mici dimensiuni, alături de modelul comercial Citan, care va avea premiera în acest an și va include și o variantă 100% electrică.

Related posts

Kia e-Niro, BEV-ul non-premium preferat al americanilor

Florin Amariei

Volkswagen va lansa nouă modele 100% electrice noi până în anul 2026

Mihai Morcovescu

Hummer EV s-a vândut în 10 minute

Andrada Arsenie

Leave a Comment