4×4
Image default
Green Stiri SUV

Ford a demarat producția de serie a noului Explorer electric la uzina din Köln

Constructorul de automobile Ford a anunțat oficial că a început producția de serie de noii versiuni electrice a SUV-ului Explorer.

Noul model este produs la Centrul de Electrificare din Köln. De asemenea, oficialii mărcii au confirmat că mai târziu în acest an va fi prezentat un nou crossover cu emisii zero.

Ford va lansa mai târziu în acest an un nou crossover electric

Ford

Centrul de Electrificare din Köln este o fabrică dedicată exclusiv producției de vehicule cu emisii zero. Aceasta este rezultatul unei investiții de 2 miliarde de dolari. Germanii au transformat o fabrică istorică Ford într-o linie de asamblare de mașini electrice.

Noul Explorer electric este primul model care iese de pe linia de producție a acestei uzine. Tot aici va fi produs și un al doilea automobil pur electric. Este vorba despre un nou crossover sport, care va fi dezvăluit în curând. Producția acestuia va începe spre sfârșitul anului curent.

Centrul de Electrificare din Köln este una dintre cele mai eficiente fabrici de asamblare Ford din lume. Aceasta este susținută de reduceri semnificative ale emisiilor de carbon, consumului de apă și a celui de energie.

Aici funcționează mașini și sisteme capabile să auto-învețe și peste 600 de roboți noi. Aceștia din urmă execută sarcini de sudare, tăiere, șlefuire, vopsire și fuziune.

Constructorul de peste Ocean va implementa soluții pentru a atinge o amprentă neutră la carbon pentru Centrul de Electrificare din Köln. Cu producția în curs de desfășurare, datele privind emisiile de gaze cu efect de seră (GES) vor fi monitorizate și înregistrate pentru certificare independentă în conformitate cu cele mai recente standarde internaționale.

În cadrul acestor procese de lucru, Ford va îmbunătăți continuu eficiența emisiilor de carbon și va reduce emisiile de GES către un nivel rezidual. Ford vizează o amprentă neutră la carbon pentru întreaga sa producție europeană până în 2035.

Sursa: Ford

Related posts

Ford Bronco lansează o provocare unică pentru cumpărători

Gabi Gogiu

Lynk&Co inovează pentru europeni. Va organiza teste auto virtuale cu noul 01

Florin Amariei

SUV-ul Cupra Ateca primește noi motorizări și echipamente

Mihai Morcovescu

Leave a Comment