4×4
Image default
Green Stiri SUV

Volvo a dat startul producției SUV-ului electric EX90 cu o întârziere de doi ani

Reprezentanții mărcii Volvo au anunțat că a fost demarată producția SUV-ului electric EX90 la fabrica pe care producătorul suedez o deține în Charleston (Carolina de Sud, SUA).

Primul exemplar a ieșit de pe linia de asamblare și va ajunge la un client american.

Noul EX90 este fabricat în uzina Volvo din SUA

Volvo

Au trecut aproape doi ani de când Volvo a dezvăluit noul EX90. Inițial, suedezii și-au propus să înceapă să livreze vehiculul electric la începutul anului 2024.

Cu toate acestea, producția SUV-ului electric a fost amânată din cauza unor probleme de software. Aceasta a fost, de altfel, o problemă care a afectat mai mulți producători auto și a întârziat câteva lansări importante. Acum, însă, constructorul scandinav anunță startul oficial al producției modelului său cu emisii zero.

Procesul de asamblare are loc la uzina pe care Volvo o deține în Statele Unite ale Americii, în orașul Charleston din statul Carolina de Sud. Primul exemplar ieșit de pe linia de producție este vopsit în nuanța Denim Blue și va fi livrat către un client american.

Noul EX90 este succesorul cu baterii al actualului XC90 termic. SUV-ul cu emisii zero este dezvoltat pe o platformă nouă și oferă până la 7 locuri. Este disponibil în două versiuni, ambele cu două motoare electrice. Prima oferă 408 CP, iar cealaltă – Performance – produce 517 CP. Ambele sunt alimentate de o baterie de 111 kWh, iar autonomia maximă este de 600 de kilometri în regim WLTP, în cazul versiunii de bază Twin Motor.

Volvo va începe livrările în ca de-a doua jumătate a anului curent. Deocamdată, nu se cunosc prețurile pentru piața din România.

Sursa: Volvo

Related posts

Jeep Magneto – cutie manuală pentru un Wrangler complet electric

Florin Amariei

Mercedes dezvăluie un SUV electric compact

Andrada Arsenie

Jeep a prezentat 7 concepte off-road în cadrul evenimentului anual „Easter Safari”

Mihai Morcovescu

Leave a Comment