4×4
Image default
Green Stiri SUV

Elon Musk confirmă că Tesla Model Y nu va fi actualizat în 2024

CEO-ul Tesla, Elon Musk, a anunțat în mod oficial că Model Y nu va primi o versiune actualizată în decursul anului acestui an.

Mulți potențiali clienți au amânat decizia de a cumpăra actuala versiune a SUV-ului electric în speranța că producătorul va lansa în curând o versiune actualizată.

Tesla Model Y ar putea debuta în cursul anului viitor

Tesla

Au trecut circa zece luni de când Tesla a introdus versiunea cu facelift a lui Model 3. Mulți se așteptau ca acesta să fie urmat și de o actualizare a lui Model Y. Cu toate acestea, Elon Musk a anunțat oficial că SUV-ul electric nu va fi supus în acest an nici unei operații de restilizare. Anunțul nu i-a mulțumit pe toți cei care nu cumpăraseră un Model Y în speranța că acesta va fi actualizat.

Facelift-ul pentru Tesla Model Y este cunoscut intern sub numele de cod „Juniper”. Acesta ar urma să primească aceleași modificări ca Model 3, dar nu va fi lansat în 2024. În weekend-ul precedent, un cont popular de pe rețeaua X (fostul Twitter) sugera că au apărut zvonuri potrivit cărora Model Y facelift va debuta în luna iulie.

La scurt timp, Elon Musk a negat această informație. „Nu va fi lansată nici o actualizare pentru Model Y anul acesta. Ar trebui să remarc că Tesla își îmbunătățește continuu mașinile, dar chiar și o mașină care este cu șase luni mai nouă va fi puțin mai bună”, a spus șeful Tesla. Deși nu a fost avansată nici o dată, este de așteptat ca viitorul Tesla Model Y facelift să debuteze. în 2025.

Model Y va primi actualizări atât la exterior, cât și la interior

Anunțul lui Elon Musk nu surprinde pe nimeni. Asta deoarece, în luna februarie, consilierii de livrare fuseseră informați că o actualizare pentru Model Y nu va apărea în 2024. „Am auzit feedbackul dvs. că unii clienți așteaptă să plaseze comanda pentru Model Y. Asta deoarece anticipează o reîmprospătare similară cu Model 3”, se spunea în notificare. „Este important să comunicăm în mod clar că nu va exista nici o actualizare pentru Model Y în acest an”.

Atunci când va fi lansat, noul Model Y cu facelift ar putea primi un tratament estetic similar cu Model 3. Astfel, acesta va primi noi faruri mai înguste și o bară de protecție reproiectată. De asemenea, vor exista și stopuri redesenate mai subțiri. Forma generală a actualului model va fi, însă, păstrată.

De asemenea, sunt de așteptat modificări și la interior. Model Y facelift va primi un volan restilizat, un nou sistem de iluminare ambientală și noi materiale. În plus, planșa de bord va fi redesenată, iar ecranul multimedia va fi mai mare.

Sursa: Tesla via Carscoops

Related posts

Mazda, parteneriat cu Engie. Proprietarii de MX-30 vor avea încărcare gratuită în rețea

Florin Amariei

Noul Porsche Macan EV, în teste pe drumurile publice

Florin Amariei

Samsung investește din nou în uzina SDI din Ungaria

Florin Amariei

Leave a Comment