4×4
Image default
Green Stiri SUV

Înlocuitorul lui Alfa Romeo Stelvio va sosi în 2026 și va fi un model pur electric

Producătorul italian de automobile Alfa Romeo pregătește un înlocuitor pentru actualul Stelvio, primul SUV din istoria mărcii. Viitorul crossover va sosi în 2026 și va fi 100% electric.

Dacă este să ne luăm după cele mai noi informații care circulă în industrie, compania din Torino va lansa un an mai târziu și o nouă berlină, de asemenea cu emisii zero.

Viitorul Alfa Romeo Stelvio EV ar putea primi o versiune de performanță Quadrifoglio

Alfa Romeo

Atunci când a fost lansat, în 2016, Alfa Romeo Stelvio a devenit primul SUV din istoria mărcii italiene. La sfârșitul anului trecut, crossover-ul a fost supus unei operații de restilizare alături de berlina Giulia.

În același timp, Stelvio a fost până în 2022 și singurul SUV din gama italienilor. Asta doar până la debutul noului Tonale, un SUV compact mai mic în dimensiuni comparativ cu Stelvio.

În ceea ce privește vânzările, Stelvio a fost cel mai bine vândut autovehicul Alfa Romeo pe piața din Europa, fiind comercializat în peste 16.000 de unități. În pofida succesului comercial de care s-a bucurat modelul, torinezii deja pregătesc un înlocuitor pentru acesta.

CEO-ul mărcii, Jean-Philippe Imparato, a anunțat că succesorul lui Stelvio va fi un model complet electric. Acesta ar urma să-și facă debutul în 2026, potrivit britanicilor de la Autocar.

Potrivit sursei citate, viitorul Stelvio EV va fi construit pe arhitectura STLA Large a Grupului Stellantis. Din punct de vedere estetic, acel model va fi similar cu actualul Stelvio. Va fi orientat către o utilizare zilnică și se va bucura de un caracter practic sporit.

Alfa Romeo va lansa în 2027 noua Giulia EV

Totodată, italienii au mai confirmat că, în 2027, vor lansa o nouă berlină cu emisii zero, care va fi succesorul modelului Giulia (foto, jos). Acesta va avea o autonomie de aproximativ 700 de km în ciclu WLTP.

Mașina se va axa mai mult pe confort decât pe latura sportivă. Viitorul sedan electric va fi un rival direct pentru Porsche Taycan și va fi comercializat atât în Europa, cât și în SUA și în China.

Cele două noi modele electrice vor împărtăși o platformă cu actuala Giulia. Asta înseamnă că vor oferi între 345 CP și 790 CP. Nu sunt excluse nici variante de performanță Quadrifoglio pentru ambele viitoare modele.

Automobilele ar urma să fie asamblate la uzina pe care Alfa Romeo o deține în orașul Cassino. Această informație nu a fost confirmată de constructor.

Sursa: Autocar

Related posts

MINI a prezentat noi fotografii cu viitoarea generație Countryman

Mihai Morcovescu

Noua Toyota Yaris Cross vine cu o nouă versiune hibridă mai puternică și cu noi tehnologii

Mihai Morcovescu

Acesta este noul Polestar 4! Până la 544 CP și 600 de kilometri autonomie

Mihai Morcovescu

Leave a Comment