4×4
Image default
Stiri SUV

KIA a lansat ediția aniversară Sportage 30th Anniversary Edition

Coreenii de la KIA au lansat o ediție specială pentru modelul Sportage. Este vorba despre o ediție aniversară, care a fost denumită 30th Anniversary Edition.

Aceasta marchează împlinirea a trei decenii de la apariția primei generații a SUV-ului. Cu această ocazie, asiaticii au lansat un scurtmetraj cu piesa Hyoga din 1993 a artistului coreean Seo Taiji. 

KIA Sportage 30th Anniversary Edition primește un interior verde

În 1993, KIA lansa prima generație a SUV-ul compact Sportage. Treizeci de ani mai târziu, acesta este un model complet schimbat din punct de vedere estetic și este mai mare și mai tehnologizat. Aceste ingrediente l-au făcut unul dintre cele mai populare SUV-uri din segmentul din care face parte.

Pentru a marca așa cum se cuvinte cele trei decenii de existență, constructorul asiatic a lansat o ediție specială, botezată 30th Anniversary Edition. Modelul aniversar este bazat pe versiunea Signature Gravity și primește o serie de elemente vizuale exclusive atât la exterior, cât și la interior.

Astfel, regăsim accente negre la nivelul grilei, barelor de protecție, portierelor, oglinzilor și barelor de pe plafon. De asemenea, și jantele de 18 sau de 19 inch sunt finisate în aceeași culoare negru lucios.

La interior, scaunele și panourile ușilor sunt îmbrăcate în tapițerie din piele de culoare verde închis. De asemenea, noul SUV oferă geamuri față mai groase pentru o antifonare mai bună și airbag-uri laterale pentru pasagerii de pe cel de-al doilea rând de scaune.

Coreenii nu au umblat sub capotă. Astfel, gama de motorizări pentru piața sud-coreeană include un diesel de 2,0 litri, o versiune pe benzină turbo de 1,6 litri și una hibridă mai puternică 1.6 Turbo. De asemenea, este disponibilă și o variantă GPL de 2,0 litri.

Echiparea standard este destul de generoasă. Singurele dotări opționale sunt un sistemul audio premium KRELL, un pachet de monitorizare și o trapă panoramică.

Noul Kia Sportage 30th Anniversary Edition costă între echivalentul a 24.590 și 29.645 de euro. Deocamdată, modelul este destinat exclusiv pieței din Coreea de Sud.

Sursa: KIA via Motor1

Related posts

Inside story Noile Dacia Sandero, Sandero Stepway și Logan

Cătălina Cozma

Daimler va plăti 1.26 miliarde de euro în scandalul emisiilor din SUA

Florin Amariei

APIA: Piața auto din România s-a majorat cu aproape 12% față de 2022

Mihai Morcovescu

Leave a Comment