4×4
Image default
Green Stiri SUV

Chinezii de la Galaxy vor lansa un nou SUV pur electric

Compania chineză Galaxy, care este un sub-brand al gigantului auto Geely, au publicat câteva fotografii-teaser cu un nou SUV electric.

Acesta se va numi E5 și ar putea să-și facă debutul luna viitoare, în cadrul Salonului Auto de la Beijing.

Noul Galaxy E5 va împrumuta sistemul de propulsie de la sedanul E8

Galaxy

Galaxy este una dintre dintre mărcile chinezești care sunt deținute de grupul Geely. Este cel mai nou sub-brand al gigantului auto, fiind înființată în urmă cu 14 luni. Deși este abia la început, Galaxy numără în prezent deja 650 de showroom-uri în China. Reprezentanții companiei spun că în decursul anului trecut au vândut 83.497 de vehicule.

Acum, cei de la Galaxy anunță că vor lansa în curând un nou model. Este vorba despre un SUV complet electric, care va fi botezat E5. Acesta este posibil să-și facă debutul chiar luna viitoare, în cadrul Salonului Auto de la Beijing.

În fotografiile publicate de chinezi, mașina este camuflată cu o folie albastră. Cu toate acestea, sunt vizibile farurile LED, grila frontală închisă, specifică modelelor cu emisii zero, și jantele în formă de stea, finisate în negru și argintiu. În plus, mânerele portierelor sunt de tip „flush”, iar în spate regăsim stopuri LED și o bandă luminoasă.

Despre sistemul de propulsie al viitorului model nu se știe deocamdată nimic. Totuși, este de așteptat ca noul Galaxy E5 să-l împrumute pe cel de pe sedanul cu emisii zero E8. Acesta folosește o platformă la 400V în versiunea de bază și pe una de 800V în varianta de top.

Modelul E8 „entry-level” folosește un singur motor de 270 CP, care este amplasat pe puntea spate. Vârful de gamă este pus în mișcare de două motoare, care dezvoltă împreună 640 CP. E8 este disponibil cu baterii LFP (Litiu-Fier-Fosfat) de 62, 75,6 și 76 kWh.

Sursa: Galaxy via Carscoops

Related posts

Renault Scenic E-Tech Electric: primele imagini oficiale. Modelul va debuta în 4 septembrie, la Munchen

Mihai Morcovescu

Campania „Provocarea Castrol Verificarea Uleiului”vizează creșterea afacerii pentru service-urile auto

Gabi Gogiu

Citroen C5 X – nou vârf al mărcii franceze, produs în China

Florin Amariei

Leave a Comment