4×4
Image default
Green Monovolum Stiri

Citroen lansează noul SpaceTourer facelift: autonomie extinsă la 350 km

Producătorul francez de automobile Citroen a lansat oficial versiunea restilizată a monovolumului SpaceTourer, dedicat piețelor europene.

Acesta este disponibil exclusiv în versiune electrică și vine cu o autonomie mărită la 350 de kilometri. De asemenea, modelul primește câteva actualizări estetice.

Noul Citroen SpaceTourer facelift primește noua siglă a mărcii

Citroen

Din punct de vedere vizual, noul SpaceTourer facelift beneficiază de faruri cu o semnătură LED nouă, jante de 17 inch cu design nou, care integrează noua siglă Citroen. De altfel, MPV-ul francez devine cel mai recent model care primește noua siglă a mărcii.

În același timp, clienții vor putea alege dintre cele șapte nuanțe pentru exterior. Două dintre acestea sunt noi: Titanium Grey și Kapari Green.

Noutăți există și la interior. Aici regăsim un instrumentar digital de 10 inch, care este oferit acum în standard pe toate nivelurile de echipare. În plus, volanul este și el nou, iar ecranul multimedia și și acesta tot 10 inch.

Consola centrală a fost reconfigurată, ceea ce înseamnă că acum integrează selectorul cutiei de viteze și comenzile pentru selectarea modurilor de rulare. Totodată, spațiile de depozitare sunt mai mari comparativ cu versiunea anterioară, iar acum există și zone cu încărcare wireless pentru smartphone-uri.

Motor electric de 136 CP și autonomie de până la 350 km

Noul Citroen SpaceTourer facelift este disponibil în două variante de caroserie. Prima dintre acestea măsoară 4,98 metri în lungime, iar cea de-a doua 5,33 metri. Monovolumul francez poate fi configurat în variante cu 5, 7 sau chiar 9 locuri. Ușile posterioare glisante pot fi acționate „hands-free” prin plasarea unui picior sub bara de protecție spate, care integrează un senzor special.

Din punct de vedere tehnic, SpaceTourer facelift este disponibil doar într-o versiune electrică. Motorul produce 136 CP și este alimentat fie de o baterie de 50 kWh, fie de una de 75 kWh. Acumulatorul mai mic oferă o autonomie de 224 de kilometri în regim WLTP, iar cealaltă asigură o autonomie de 350 de kilometri în regim WLTP. Asta înseamnă un plus de 20 de kilometri comparativ cu modelul anterior.

MPV-ul este dotat cu un încărcător onboard de 7,4 kW, care ajută bateria de 50 kWh să se încarce în 6 ore și 40 de minute. Dacă vorbim de bateria mai mare, încărcarea acesteia durează 11 ore și 20 de minute. La o stație rapidă de 100 de kW, repriza de încărcare 0%-80% se realizează între 38 și 45 de minute.

Pe alte piețe, Citroen SpaceTourer facelift va fi disponibil și cu o motorizare diesel de 180 CP. Aceasta este asociată unei transmisii automate cu 8 trepte.

Modelul pentru piața europeană beneficiază de numeroase sisteme de asistență. Printre acestea se numără Cruise Control adaptiv cu funcție Stop & Go, acces și pornire „hands-free”, asistent la pornirea în rampă, frânare de urgență automată cu detectare de pietoni și bicicliști, etc.

Sursa: Citroen

Related posts

Hyundai Kona N, oficial dezvăluit. Are 276 CP și transmisie cu dublu ambreiaj

Florin Amariei

Mercedes-Benz G580 with EQ Technology – primul G-Class electric din istorie

Mihai Morcovescu

Noul Mitsubishi Outlander PHEV destinat pieței din Europa va fi lansat în 2024

Mihai Morcovescu

Leave a Comment