4×4
Image default
Crossover Green Stiri SUV

Chinezii de la Chery vor lansa în Europa trei noi mărci până la sfârșit de 2025

Compania chineză Chery Automobile a anunțat că va lansa în următorii doi ani pe piața din Europa trei noi mărci, care vor comercializa SUV-uri.

Viitoarele modele vor fi vândute sub brandurile Omoda, Jaecoo și Exlantix.

Chery va lansa în acest an în Europa noul SUV Omoda 5

Chery

Constructorii din China continuă ofensiva în Europa, unde devin rivali din ce în ce mai puternici pentru mărcile europene. Unul dintre producătorii asiatici cu planuri de extindere pe continentul Bătrânul Continent este Chery Automobile, al optulea brand din China ca volum de vânzări în 2022.

Reprezentanții companiei și-au prezentat strategia pentru următorii doi ani. Astfel, compania va lansa trei noi mărci în Europa. Acestea sunt denumite Omoda, Jaecoo și Exlantix și se vor concentra mai ales pe producția și pe vânzarea de SUV-uri pe continentul nostru.

Dintre noile mărci chinezești, Omoda este prima care își va face simțită prezența în Europa. Aceasta va lansa SUV-ul compact Omoda 5, care va ajunge mai întâi în Spania. Apoi, la început de 2024, va fi disponibil în Marea Britanie, iar în aprilie în Germania. Modelul va fi oferit în versiuni termice, hibride și electrice. Prețul de pornire va fi de 30.000 de euro.

Versiunea electrică va folosi un motor electric de 198 CP și o baterie de 64 kWh. Autonomia anunțată va fi de 450 de kilometri în regim WLTP. În echiparea standard vor fi disponibile două ecrane de 10,25 inch pentru instrumentarul de bord și pentru sistemul multimedia și compatibilitate Apple CarPlay și Android Auto.

Sursa citată mai precizează că brandurile Omoda și Jaecco vor ajunge pe principalele piețe europene. La cele deja menționate se vor alătura Italia și Franța. De asemenea, brandul Exlantix va fi exclusiv electric și va fi lansat la începutul lui 2025.

Sursa: Reuters via Motor1

Related posts

Renault Kadjar va fi înlocuit de un SUV complet electric nou

Florin Amariei

Noul Volkswagen Amarok, dezvăluit printr-o schiță

Florin Amariei

Callum Skye este un buggy electric care oferă o autonomie de 274 de kilometri

Mihai Morcovescu

Leave a Comment