4×4
Image default
Industrie Stiri

China a devenit cel mai mare exportator de mașini din lume

China a depășit Japonia în prima jumătate a anului curent și a devenit cel mai mare exportator de automobile din lume pentru prima dată în istorie.

La finalul anului trecut, chinezii urcaseră pe locul al doilea, depășind atunci Germania.

China a exportat 2,02 milioane de automobile în primul semestru din 2023

China

Potrivit datelor furnizate de Asociația Producătorilor de Automobile din China (CAAM), în 2022, această țară a exportat 3,11 milioane de autovehicule. În acest fel, devenea al doilea cel mai mare exportator de mașini la nivel global. Lider mondial se menținea Japonia.

Cele mai recente date arată că exporturile de vehicule au crescut cu 17 procente față de anul precedent. Acestea au atins un volum de 2,02 milioane în intervalul ianuarie-iunie.

Ceea ce era de așteptat s-a întâmplat. Producătorii de automobile chinezi au exportat în cursul acestui an 2,34 milioane de automobile în primele șase luni. Totalul reprezintă un salt de 77% față de 2022. În acest fel, China a reușit să devină cel mai mare exportator de mașini la nivel mondial. Este o premieră absolută în industrie.

În ceea ce privește valoarea exporturilor, acestea s-au majorat cu 110% în prima jumătate din 2023, până la 46,4 miliarde de dolari. Creșterea exporturilor de autovehicule din China a fost determinată de cererea uriașă de peste hotare pentru modelele electrificate, inclusiv cele complet electrice și hibride plug-in.

De asemenea, în prima jumătate a anului, exporturile de vehicule electrificate din China au urcat cu 160%. Acestea au atins pragul de 534.000, a anunțat CAAM.

Sursa: Automotive News

Related posts

Volkswagen va lansa nouă modele 100% electrice noi până în anul 2026

Mihai Morcovescu

Ford Ranger Raptor primește o ediție specială

Florin Amariei

Finalistele Mașina Anului 2020 în România

Gabi Gogiu

Leave a Comment