4×4
Image default
Green

Tesla, record nou la Bursă. Musk devine cel mai bogat om din lume

Compania auto americană Tesla a înregistrat un nou record la Bursa de pe Wall Street, iar Elon Musk a devenit cel mai bogat om din lume. Jeff Bezos și Bill Gates au trecut în plan secund.

Actiunile companiei conduse de miliardarul Elon Musk au crescut la finalul sesiunii de joi cu aproape 8%, la 816 dolari, astfel incat capitalizarea sa de piata a urcat la 774 miliarde de dolari, in timp ce capitalizarea de piata a Facebook s-a situat la 765 miliarde de dolari, dupa ce titlurile au crescut cu aproximativ 2%, arata datele Refinitiv. Tesla a devenit a cincea cea mai valoroasa companie de pe Wall Street, in urma Alphabet, firma mama a Google.

Cu o crestere a actiunilor de peste 700% in ultimele 12 luni, producatorul de vehicule electrice a devenit cea mai valoroasa companie auto din lume, chiar daca productia sa reprezinta doar o fractiune fata de cea a rivalilor, cum ar fi Toyota Motor, Volkswagen si General Motors (GM).

Bloomberg a anuntat ca fondatorul Tesla, Elon Musk a devenit joi cel mai bogat de pe planeta, dupa ce l-a depasit pe fondatorul Amazon, Jeff Bezos. Dupa cresterea inregistrata joi de actiunile Tesla, averea lui Elon Musk a ajuns la 188,5 miliarde de dolari, cu 1,5 miliarde mai mult decat cea a lui Jeff Bezos, care detinea titlul de cel mai bogat om din lume incepand din luna octombrie 2017.

Analistii se asteapta ca Tesla sa raporteze pentru 2020 profituri nete de 1,2 miliarde de dolari, in timp ce GM si Facebook ar urma sa anunte profituri nete de 5,8 miliarde de dolari si, respectiv, 27,1 miliarde de dolari.

Related posts

Peugeot anunță un nou ecran curbat pentru viitorul SUV 3008

Mihai Morcovescu

Compania Salrom va exploata grafit românesc pentru bateriile BEV-urilor

Florin Amariei

Noul Fisker Ocean va fi oferit începând din 2024 într-o versiune cu baterie interschimbabilă (cu video)

Mihai Morcovescu

Leave a Comment